Kuršėnuose švietė baltų ženklai

Jonetos FILINSKĖS nuotr.
Žvaigždės formos dekoraciją sukūrė menininkas Kasparas Bagdonas.
Rugsėjo 24 dieną nuo 19 iki 22 valandos kuršėniškiai ir miesto svečiai galėjo grožėtis šviesos instaliacija „Baltų ženklai tvyro ore“, skirta Europos paveldo dienoms. Dvylikos metrų skersmens žvaigždės formos dekoraciją sukūrė menininkas Kasparas Bagdonas. Renginys inicijuotas vykdant projektą „Baltų geokupolas Kuršėnuose – netradicinė bibliotekos erdvė“.

Tuo pačiu metu lankytojai galėjo užsukti į Kuršėnų dvaro rūmus ir į Vasaros skaityklą. Dvare svečius pasitiko žavios dvaro ponios. Iki vėlumos skaitykloje buvo piešiama ant veidų su fluorescenciniais dažais, jaunieji lankytojai buvo kviečiami piešti ant šviečiančio molberto, žaisti su smėlio ir šviesos staliuku. Visus įtraukė interaktyvus žaidimas, sukurtas grafikos dizainerės Kristinos Siebaitės – „Užaugink žemaičių gėlę“. Žemaičių simbolių gėlė auginama kojomis trepsint ant specialių kvadrato formos plokščių. Dygstanti, auganti gėlė savo grožį atskleidžia ir parodo televizoriaus ekrane.

Vasaros skaitykloje iki spalio 4 dienos veikia Kuršėnų Pavenčių mokyklos-daugiafunkcio centro 5–8 klasių mokinių karpinių paroda „Baltų ženklų ir simbolių motyvai“ (dailės mokytoja Alma Stugienė). Parodą galima apžiūrėti bet kokiu metu, ji puikiai matoma iš lauko pusės.