Kiemuose – dainos ir Tautiška giesmė

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.
Draugystės prospekte skambėjo liaudiškos dainos su roko motyvais – čia koncertavo Rasa ir Kęstutis Stoškai.
Liepos 6 dienos vakarą šiauliečiai rinkosi daugiabučių namų kiemuose įvairiuose miesto rajonuose. Pirmą kartą juose skambėjo atlikėjų koncertai ir valstybės himnas.

20 valandą 30 minučių Rėkyvos, Pietinio rajono, Zoknių, Spindulio gatvės, Draugystės prospekto kiemai skambėjo nuo gyvos muzikos. Pasirodymus šiauliečiams dovanojo grupė „Vairas“, Šiaulių pučiamųjų orkestras, Evaldas Vaikasas, Rasa ir Kęstutis Stoškai, Laura Remeikienė, Gabija Petrauskaitė ir Algimantas Butnorius.

Susidomėjusių miestiečių koncertuose netrūko – kai kurie kiemai užsipildė šimtais žmonių: jie ir siūbavo su trispalvėmis rankose, ir linksmai šoko prie pat atlikėjų, ir mojavo iš savo butų.

Po pusvalandžio visų koncertų dalyviai ir klausytojai giedojo Vinco Kudirkos "Tautišką giesmę".

Šiaulių kultūros centro renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė "Šiaulių kraštui" sakė, kad koncertų kiemuose idėją padiktavo neseniai pasibaigęs karantinas – stengtasi, kad būtų kuo mažesnė koronaviruso protrūkio rizika, bet kuo daugiau žmonių galėtų pasiklausyti gyvos muzikos.

A. Vaitkienė informavo, kad prioritetas buvo skiriamas erdvėms, kuriose – penki ir daugiau namų.

Renginių organizavimo skyriaus vedėja paminėjo, kad ateityje neplanuojama rengti panašių koncertų – nebent pasikartotų pandemija.