Didžiosios Joninės Ventos pakrantėje

Ksenijos ROHACHOVOS nuotr.
Kraštiečių supinti vainikėliai paleisti plaukti Ventos upe.

Birželio 23 dieną Ventos upės pakrantėje Akmenės rajono savivaldybės kultūros centras kvietė visus Akmenės kraštiečius paminėti Joninių (Rasos) šventę. Buvo pagerbiami sentikių dievai, renginio pradžioje užkuriant aukurą ir į jį metant gintaro dulkes. Lietuviškais tautiniais kostiumais apdabintos kraštietės pynė ir kupoliavo vainikėlius, kuriuos vėliau paleido plaukti Ventos upe pasroviui. Dalyviai ir žiūrovai buvo pavaišinti duona, bei nuprausti rasos. Leidžiantis saulei, buvo uždegtas didysis laužas ir stebulės, pasveikinti visi Jonai, Janinos ir kiti varduvininkai.

Šventėje šokiais ir dainomis žiūrovus linksmino Akmenės rajono savivaldybės kultūros centro kolektyvai „Kūpolis“, „Alsa“, Jaunių liaudiškų šokių kolektyvas, „Rytagonė“, „Bočeliai“, Papilės moterų liaudiškų šokių kolektyvas, romansų grupė „Akmenės vyrai“, kapelos „Papievis“ ir „Liepa“.

Renginį vedė Romualdas Juzukonis, vaikus džiugino studija „Burės“, iki paryčių žiūrovus linksmino „Nešpėtni Bernai“, „Pečius Griūn“ ir „Užkūtės“.