„Dagilėlio“ mokykloje uždainavo ir mergaitės

Romo BIELIAUSKO nuotr.
Pirmą kartą „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos istorijoje skamba mokyklos pirmokių mergaičių choras. Jo vadovė mokytoja Daiva Kembrienė.
Šiaulių dainavimo mokykla „Dagilėlis“ praturtėjo mergaičių balsais, spalio 25-ąją nuskambėjo pirmasis pirmokių chorisčių koncertas. Iki šiol mokykla ugdė choristus berniukus, Šiaulius garsina berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“.

Tradiciniame mokyklos koncerte „Aš – pirmokas“ choro mokytojos Daivos Kembrienės auklėtinės atliko tai, ką išmoko per du pirmuosius šių mokslo metų mėnesius. Jų dainos skambėjo nuoširdžiai ir prasmingai. Dainuodamos mergaitės ritmingai pritarė įvairiais muzikos instrumentais, o fortepijonu skambino koncertmeisterė Giedrė Krasauskaitė.

Mergaičių choristes, kurios pelnė pirmąsias gėles už koncertą, scenoje keitė mokyklos berniukų pirmokų choras. Jo vadovė mokytoja Inga Lizdenienė, koncertmeisterė Vitalija Bulzgienė. Berniukai dainas pagražino varpelių garsais, mušamaisiais instrumentais ir rankų judesiais.

Po koncerto mokyklos direktorius Remigijus Adomaitis gyrė mergaites ir berniukus, džiaugėsi, kad puikus koncertas įvyko vos po kelių mėnesių mokymosi.

„Tikrai nuostabu! Manau, kad mūsų eksperimentas pasiteisins ir turės didžiulę ateitį“, – sakė mokyklos vadovas, eksperimentu jis įvardijo sprendimą pakviesti į „Dagilėlio“ dainavimo mokyklą mokytis ir mergaites. Jo žodžius apie mergaičių chorą lydėjo plojimai.