Baigėsi ciklas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“

Ritos ŽADEIKYTĖS nuotr.
Meškuičių Šv. vyskupo Stanislovo bažnyčioje nuskambėjo paskutinysis šių metų sakralinės ir kamerinės muzikos koncertų ciklo „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ koncertas.
Rugpjūčio 27-osios vakarą Meškuičių Šv. vyskupo Stanislovo bažnyčioje nuskambėjo paskutinysis šių metų sakralinės ir kamerinės muzikos koncertų ciklo „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ koncertas.

Lietuvos nacionalinės filharmonijos kamerinis ansamblis „Musica humana“, meno vadovas ir dirigentas Robertas Beinaris, solistė Dovilė Kazonaitė atliko išskirtinę programą, kurioje susipynė įvairių pasaulio šalių ir kultūrų muzikos kūriniai.

Koncertas vyko Didžiosios Meškuičių vasaros šventės, Šv. Baltramiejaus atlaidų metu, šventovėje prieš koncertą pagerbti Meškuičių bendruomenės nariai, aktyviausiai prisidedantys prie miestelio ir seniūnijos gyvenimo ir tvarkymo.

Prieš koncertą bažnyčioje visiems atvykusiems buvo įteiktos Lietuvos trispalvės vėliavėlės. Koncerto metu bažnyčioje veikė klebono Vytauto Ripinskio fotografijų paroda.

Šią vasarą vyko šeši koncertų ciklo „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ koncertai Šiupylių, Kuršėnų, Žarėnų-Latvelių, Bazilionų, Gruzdžių ir Meškuičių bažnyčiose.

Šiaulių rajone koncertavo Lietuvos nacionalinės filharmonijos Valstybinis Vilniaus kvartetas ir solistas Andrius Apšega, Klaipėdos brass kvintetas ir solistė Rita Petrauskaitė, Panevėžio styginių kvartetas ir solistė Laima Česlauskaitė, jaunųjų akordeonininkų Manto Lukausko, Aistės Norbutaitės, Akvilės Baliukonytės ir Almos Petrauskaitės kvartetas, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir solistė Viktorija Miškūnaitė bei Lietuvos nacionalinės filharmonijos kamerinis ansamblis „Musica humana“ bei solistė Dovilė Kazonaitė.

Muzikinis ciklas buvo pastebėtas ir kitose Šiaulių bei kitų šalies regionų savivaldybėse. Šiemet pirmą kartą muzikinės bažnyčių naktys vyko ne tik Šiaulių rajone, bet ir Kelmės, Raseinių rajonuose bei Šiaulių mieste. Koncertų ciklo globėjas – Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.