Apdovanoti geriausi Šiaulių aktoriai

Gintarės DAKNYTĖS nuotr.
Valstybinio Šiaulių dramos teatro kolektyvas šventė Tarptautinę teatro dieną.

Kovo 29 dieną Valstybiniame Šiaulių dramos teatre Tarptautinės teatro dienos proga apdovanoti geriausi aktoriai.

Šiaulių miesto savivaldybės premijos įteiktos Nomedai Bėčiūtei ir Josifui Baliukevičiui už vaidmenis spektaklyje „Patina“ (režisierė Eglė Švedkauskaitė). N. Bėčiūtė spektaklyje atlieka Motinos vaidmenį, J. Baliukevčius – Henriko. Už Motinos vaidmenį N. Bėčiūtė šiemet buvo nominuota ir „Auksiniam scenos kryžiui“ moters vaidmens kategorijoje.

Premijas ir Kazio Bimbos sukurtas skulptūrėles laureatams įteikė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šventinį vakarą ovacijomis pasveikintas aktorius Severinas Norgaila, šiemet įvertintas „Auksiniu scenos kryžiumi“ už Ivaro vaidmenį spektaklyje „Skraidantis Travolta“ (rež. Toms Treinis). Vyro vaidmens kategorijoje S. Norgaila buvo nominuotas kartu su Sauliumi Ambrozaičiu ir Džiugu Griniu, Donatu Želviu, Valentinu Masalskiu bei Vytautu Anužiu. Tai – pirmas kartas, kai Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius pelno apdovanojimą už pagrindinį vaidmenį.

Šventėje išdalyti ir rėmėjų prizai. Moterų klubo „Šiaulietė“ ir „Splius“ prizai įteikti spektaklio su gidu „Didieji Šiauliai“ režisieriams, Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriams Aidui Matučiui ir Ingai Jarkovai-Bučienei.

Mylimiausiais žiūrovų metų aktoriais tapo N. Bėčiūtė ir S. Norgaila. Už mylimiausią aktorių ir aktorę buvo galima balsuoti internetu.

Už viso gyvenimo nuopelnus ir reikšmingą indėlį į teatro pasaulį aktoriui Sigitui Jakubauskui įteikta Kultūros ministerijos padėka ir Martyno Gaubo sukurta skulptūrėlė.

Pasveikinti ir neseniai jubiliejus šventę aktoriai Dalius Jančiauskas, Juozas Žibūda, Danguolė Petraitytė.

Šventinį vakarą teatre koncertavo dainų autorius, atlikėjas, poetas Domantas Razauskas, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis ir bosistas Paulius Rukas.