Vasariški pusryčiai: gaivios, skanios ir sveikatai naudingos idėjos

Kai lauke taip karšta, lengvi, gaivūs, bet kartu ir energijos suteikiantys pusryčiai – startas geros dienos pradžiai. Įprastus avižinių dribsnių dubenėlius ir gausius pusryčių sumuštinius siūlome keisti į tokį rytinį patiekalą, kuris yra ne tik daug gaivesnis ir labiau tinkantis sezonui, bet ir lengvai bei greitai paruošiamas.

Kuo daugiau spalvų lėkštėje

Nesvarbu, ar esate žmogus, kuriam patinka pusryčiais mėgautis namuose, pusryčiauti darbe ar pakeliui į jį, čia rasite ne vieną jums patinkančia sveikų pusryčių idėją. Tinkamai paruošti kokteiliai, skrebučiai, blyneliai ir vafliai, pusryčių sausainiai, skrebučiai, avižos, saldi duona, bandelės, paplotėliai bei batonėliai gali būti puikus energijos šaltinis sėkmingai dienos pradžiai. O geriausia tai, kad visiems šiems patiekalams paįvairinti galima naudoti saldžius ir gardžius bei daugelio taip mėgstamus džiovintus vaisius ir uogas. Taigi, kuo daugiau spalvų lėkštėje, tuo įdomesnė dienos pradžia!

Džiovintų uogų ir rikotos skrebučiai

Traški ir švelniai saldi duona yra puikus pusryčių pasirinkimas, ypač jei ji pagardinta sezoninėmis uogomis ar džiovintais vaisiais. Kreminis rikotos sūris šiems greitai ir paprastai paruošiamiems pusryčiams taip pat puikiai tiks. Viskas, ko jums reikia, yra rikotos sūris, keli arbatiniai šaukšteliai klevų sirupo, pusės arbatinio šaukštelio citrinos žievelės, dviejų riekelių viso grūdo paskrudintos duonos, džiovintų šilauogių ir braškių bei liofilizuotų aviečių.

Mažame dubenyje sumaišę rikotą, klevų sirupą ir dalį citrinos žievelės, paskleiskite viską ant paskrudintos duonos riekės. Ant kiekvieno skrebučio paberkite uogų ir pabarstykite tarkuota citrinos žievele.

Šokoladiniai avižiniai dribsniai su džiovintais vaisiais

Avižose gausu skaidulų, todėl jos yra puikūs pasirinkimas dienos pradžiai, tačiau kad jos per greitai neatsibostų, keiskite ne tik paruošimo būdus, bet ir priedus. Paįvairinkite avižas skirtingais džiovintais vaisiais ir uogomis, riešutų sviestu, jogurtu, uogiene, sėklomis ir riešutais, pasigaminkite avižinių dribsnių sausainių, saldžios duonos ar naminės granolos. Išbandykite ir šokoladinius avižinius dribsnius su džiovintais bananais, kuriuos galima keisti ir kitais mėgstamais džiovintais vaisiais.

Jums reikės puodelio vandens, žiupsnelio jūros druskos, pusės puodelio avižų, saujos džiovintų bananų, valgomojo šaukšto šokolado-lazdyno riešutų užtepo.

Nedideliame puode užvirinkite vandenį su žiupsneliu druskos, tuomet įmaišykite avižas, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol susigers didžioji dalis skysčio. Nukelkite puodą nuo ugnies, uždenkite ir palikite 2–3 minutes dar pabrinkti. Ant viršaus berkite džiovintus bananus, dėkite šokolado užtepą ir šiek tiek jūros druskos.

Sveiki pusryčių sausainiai

Pusryčių sausainiai yra puikus ryto skanėstas ne tik namuose prie puodelio kavos, bet ir pakeliui į darbą. Tokie ingredientai kaip linai, avižos, riešutai ir įvairios sėklos prisotina juos baltymais, sveikais riebalais ir skaidulomis.

Sveikuoliškiems sausainiams su džiovintomis uogomis reikės sviesto, rudojo cukraus, kiaušinių, viso grūdo miltų, kepimo miltelių, avižinių dribsnių, riešutų, razinų, džiovintų spanguolių, goji ar kitų uogų. Išsikepkite sausainius iš vakaro ir mėgaukitės greitai patiekiamais ir nepaprastai gardžiais pusryčiais.

Užs. Nr. 555951