Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Sauliaus JANKAUSKO nuotr.
„Maisto gamyba – mano pomėgis, aistra, meditacija. Išrinkau laiko ir skanautojų patikrintą sveikuolišką, paprastą, lengvą avižinių sausainių receptą, pagal kurį mielai gamina vaikai be jokios pagalbos. Viskas – lengvai, atsipalaidavus, be svarstyklių ir tikslaus matavimo, bet su dideliu žiupsniu meilės! Avižiniai sausainiai nepalieka abejingų nei mažų, nei didelių“, – sako Šiaulių apskrities Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio specialistė Kristina STRELCOVIENĖ

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Reikės: Matavimui naudoju stiklinaitę (apie 180 gramų). Dvi stiklinaitės stambių avižinių dribsnių; tiek pat kokoso drožlių; viena stiklinaitė pilno grūdo miltų; vienas šaukštelis cinamono; 120 gramų sviesto; du šaukštai rupaus riešutų sviesto; du šaukštai medaus; viena nepilna stiklinaitė rudojo cukraus, du kiaušiniai.

Sviestą ištirpinti, į jį dėti medų, kad šis medų patirpdytų. Tada supilti cukrų ir kiaušinius, pamaišyti, kol virs vienalyte mase.

Sumaišyti visus sausus produktus. Skystąją dalį užpilti ant avižų ir kokosų mišinio, išmaišyti. Kabinti šaukštu ir nedidelius blynukus dėti į popieriumi išklotą skardą.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol sausainiai tampa gražiai auksiniai.

Saujelė riešutų, sėklų ar džiovintų vaisių puikiai praturtins sausainius.

Dėmesio: mėgautis atsakingai, nes šie sausainiai labai gražiai „gula“ ant talijos.