Keptų pomidorų sriuba

Asmeninė nuotr.
Šiaulietė Laura JANKUVIENĖ, užderėjus pomidorų derliui, siūlo pasimėgauti pomidorų sriuba. Laura dalijasi mėgstamu receptu, pagal kurį pomidorų sriuba ne verdama, o kepama.

 

Reikės: 6–8 pomidorų (spręskite pagal jų dydį ir valgytojų skaičių, pomidorai turi sudaryti pagrindinę masę), 1 paprikos, 1 svogūno, nedidelės cukinijos (nebūtinai), saldžiosios bulvės, druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus, baziliko, raudonėlio, grietinėlės.

Į kepimo skardą ar formą dėti stambiai supjaustytus pomidorus (aš padalinu juos į keturias dalis), gabaliukais supjaustytus papriką, svogūną, cukiniją, saldžiąją bulvę (jos labai smulkinti nereikia, nes iškepa greičiau, nei kitos daržovės).

Paruoštas daržoves apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska, juodaisias pipirais, baziliku, raudonėliu (jeigu turiu šviežių žolelių, jas dedu, jeigu neturiu, dedu džiovintas).

Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 minučių.

Iškeptas daržoves sutrinkite smulkintuvu. Jeigu masė per tiršta, įpilkite verdančio vandens ar mėgstamo sultinio, trumpai pakaitinkite. Į lėkštes pildami sriubą, įpilkite ir truputį grietinėlės.

Skanaus!