Naujausios
Morkos
Turbūt dar nuo vaikystės žinote, kad tai – labai sveikos daržovės. Jose gausu ne tik vitamino A, bet taip pat ir vitaminų B, C, E, K ir P, magnio, jodo, fosforo ir geležies. Morkos – lengvai virškinamos daržovės, kurias organizmas lengvai įsisavina. Morkos yra labai naudingos regėjimui, širdžiai, plaukams, odai ir nagams.
Receptas: kopūstų ir morkų salotos
Jums reikės:
● 0,5 nedidelio kopūsto
● 1 morkos
● 1 valg. š. smulkintų petražolių
● 3 valg. š. lukštentų saulėgrąžų
● 4 valg. š. kanapių aliejaus (galite naudoti kitą augalinį aliejų)
● Druskos
● Maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Smulkiai supjaustykite kopūstą.
Sutarkuokite morką.
Suberkite smulkintas petražoles ir saulėgrąžų sėklas. Pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite aliejaus ir išmaišykite.
Šios kopūstų ir morkų salotos valgomos iš karto, nes kitą dieną kopūstas bus suminkštėjęs.
Pomidorai
Žiemą tikrai nėra sunku parduotuvėse rasti šių daržovių. Pomidorai spartina medžiagų apykaitą, gerina virškinimą ir mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje.
Česnakas
Ar žinojote, kad šioje prieskoninėje daržovėje yra net 150 skirtingų naudingų medžiagų? Česnakas padeda stiprinti imunitetą, be to, jis pasižymi priešgrybėlinėmis ir prieuždegiminėmis savybėmis.
Receptas: keptas česnakas su čiobreliias
Jums reikės:
● 4 didelių česnako galvučių
● 0,25 stiklinės aliejaus
● 2 valg. š. džiovintų čiobrelių
● Maltų juodųjų pipirų
● Druskos
Kaip gaminti?
Nulupkite išorinius česnakų lukštus.
Nuo česnako galvučių nupjaukite maždaug 1 cm.
Kiekvieną česnako galvutę padėkite ant atskiro folijos gabalėlio, apipilkite aliejumi ir pabarstykite prieskoniais.
Suvyniokite į foliją.
Kepkite orkaitėje, kol suminkštės (maždaug 45 minutes).
Saldžiosios paprikos
Nesvarbu, kokios spalvos saldžiąsias paprikas pasirinksite, jose bus dar daugiau vitamino C nei citrusiniuose vaisiuose. Maža to, šiose daržovėse gausu kalio, kalcio, geležies ir fosforo.
Burokėliai
Burokėliuose gausu jodo, kalcio, geležies ir fosforo. Šios šakninės daržovės turi teigiamą poveikį skrandžio, kepenų ir kraujagyslių sistemos darbui.
Receptas: burokėlių mišrainė su obuoliais
Jums reikės:
● 500 g burokėlių
● 1 svogūno
● 1 obuolio
● 200 g konservuotų žirnelių
● 4 valg. š. aliejaus
● Druskos ir maltų juodųjų pipirų
● Žalumynų
Kaip gaminti?
Išvirkite ir nulupkite burokėlius. Supjaustykite kubeliais.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir obuolį. Suberkite į dubenį su burokėliais.
Suberkite žirnelius, įberkite druskos ir pipirų. Įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Papuoškite žalumynais.
Baltagūžiai kopūstai
Šiose daržovėse yra labai svarbaus vitamino U. Šis vitaminas padeda įveikti daugumą ligų, be to, turi teigiamą poveikį medžiagų apykaitai, gerina virškinimą ir stiprina kraujagyslių sistemą.
Jei šias daržoves valgysite reguliariai, tikrai pastebėsite teigiamą poveikį sveikatai. Būkite sveiki!