
Naujausios
Skanusis varškės pyragas
Tešlai reikės: 2 stiklinių miltų, 2 šaukštų kakavos, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 kiaušinio, 1 stiklinės cukraus (galima ir mažiau), 200 gramų sviesto.
Įdarui reikės: 600 gramų varškės, 1 indelio kondensuoto pieno, 2 kiaušinių.
Gaminant tešlą, pirmiausia reikia ištirpinti sviestą, įmušti kiaušinius, supilti cukrų ir viską gerai išmaišyti, kol cukrus ištirps. Po to į masę sudėti likusius tešlai skirtus produktus. Tešlą padalinti į dvi dalis ir įdėti į šaldiklį.
Sušalusią vieną tešlos dalį sutarkuoti į kepimo skardą, įklotą kepimo popieriumi, ir kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kol tešla kepa, sumaišyti įdarui skirtus produktus ir supilti įdarą ant iškeptos tarkuotos tešlos. Vėl pakepti 5–7 minutes.
Išėmus pyragą iš orkaitės, ant viršaus sutarkuoti antrąją likusią tešlos dalį ir kepti dar 25–30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą atvėsinti ir supjaustyti.
Skanaus!