Parodoje – Lauros Baltijutės „Kuždesiai“

Bibliotekos nuotr.
Radviliškio viešojoje bibliotekoje atidaryta menininkės Lauros Baltijutės grafikos darbų paroda „Kuždesiai“.

Radviliškio viešojoje bibliotekoje buvo atidaryta kraštietės menininkės Lauros Baltijutės grafikos darbų paroda „Kuždesiai“. Menininkės kūrybą papildo žodžiai – prie kiekvieno darbo pridėti keli sakiniai yra tarsi raktas, atrakinantis pagrindinę grafikos darbo mintį.

L. Baltijutė kūrybos kelią pradėjo paskutiniais metais mokykloje, surengė pirmąją parodą Radviliškio viešojoje bibliotekoje. Grafikė sako, kad nuo tada jaučia pareigą savo naujus darbus pristatyti būtent šioje bibliotekoje.

Po studijų Šiauliuose L. Baltijutė sugrįžo gyventi į kaimą, atrado daugiau laiko sau ir supančiai aplinkai. Pasak menininkės, studijos ją išmokė įvairių technikų, o gimtieji namai padėjo susiformuoti kaip menininkei. Kurdama L. Baltijutė geba savo darbuose net ir įprastai buičiai suteikti rituališkumo. Savęs pažinimas menininkę verčia atsigręžti į praeitą laiką, suvokti širdimi, iš kur yra kilusi.

Paroda „Kuždesiai“ bibliotekoje veiks iki gegužės 31 dienos. Iki mėnesio pabaigos bibliotekos Mažojoje galerijoje eksponuojama dar viena paroda – Šilutės rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkės Laimos Micienės tapyba „Metų laikai“.