Konkurse „Šiaurės pašvaistė“ nugalėtojais tapo grupė „Kasetė“

Olenos MUZYCHENKO nuotr.
Jaunųjų Lietuvos Šiaurės regiono atlikėjų ir grupių konkurso „Šiaurės pašvaistė“ finale nugalėjo alternatyvios muzikos grupė „Kasetė“.

Šiaulių kultūros centre vykusio jaunųjų Lietuvos Šiaurės regiono atlikėjų ir grupių konkurso „Šiaurės pašvaistė“ finale nugalėjo alternatyvios muzikos grupė „Kasetė“. Agresyvaus roko trio iš Utenos „Gėda“ buvo antri, trečią vietą pelnė solistė iš Ventos (Akmenės r.) Neila Šliauterytė. Visiems trims dalyviams finaliniame koncerte talkino profesionalus Šiaulių bigbendo kolektyvas (meno vadovas ir dirigentas Raitis Ašmanis), drauge atlikęs specialiai renginiui parengtas šių atlikėjų kūrinių aranžuotes orkestrui.

Finalinį „Šiaurės pašvaistės“ koncertą Brian Setzer kūriniu „Rock this town“ atidarė Šiaulių bigbendas. Konkursą laimėjusi grupė „Kasetė“ grojo paskutinieji. Spalvingi, energingi ir itin emocionalūs atlikėjai pristatė publikai savo kūrybos dainas. Grupės nariai, tarp kurių yra ir šiauliečių, ir vilniečių, laimėjo pagrindinį konkurso prizą – 1 000 eurų vertės 5 dainų albumo įrašymą profesionalioje įrašų studijoje.

Antros vietoms nugalėtojams, grupei „Gėda“, skirtas 400 eurų piniginis prizas, trečią vietą pelniusiai N. Šliauterytei – 200 eurų premija.

Finalininkų trejetukas „Šiaurės pašvaistės“ konkurse paaiškėjo spalio viduryje surengto pusfinalio koncerto metu. Jame dėl patekimo į finalą varžėsi dešimt grupių ir pavienių atlikėjų. Ir pusfinalio, ir finalo koncertai žiūrovams buvo nemokami. Juos klausytojams dovanojo Šiaulių koncertinė įstaiga „Saulė“, šį konkursą organizuojanti jau antrus metus iš eilės.

Nugalėtoją rinko ir atlikėjų pasirodymus ir pusfinalyje, ir finale vertino šiauliečių teisėjų komisija. Jai, kaip ir pernai, pirmininkavo muzikos kūrėjas, prodiuseris, dainų autorius ir atlikėjas Paulius Jasiūnas. Kiti du komisijos nariai – muzikos pedagogas metodininkas, muzikantas, didžėjus, grupės „Ritmas kitaip“ vadovas Arūnas Banys bei pernai „Šiaurės pašvaistę“ laimėjęs dainininkas, dainų autorius Dovi Mi – Dovydas Misiūnas.

Grupės „Kasetė“ vokalistė Deimantė Varmauskaitė pažadėjo ateinančią vasarą surengti koncertą Šiauliuose. „Dar nežinau tiksliai kada ir kur, bet tikrai bus mūsų kūrybos dainų koncertas, gal net labiau miuziklas“, – sakė dainininkė.