Vištienos kepsneliai su aštriu padažu

Asmeninė nuotr.
Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos mokytojas (roko grupės „M.E.S“ vadovas ir gitaristas) Žydris ŽALAKIS siūlo pasigaminti sotų patiekalą, pagardintą aštriu padažu. Juk ne tik roko muzika, bet ir maistas gali suteikti aštrių pojūčių.

Vištienos kepsneliai su aštriu padažu

Patiekalui reikės: 600 gramų šaldytos vištienos kepsnelių tešloje („Chicken nuggets“ 1 pakelis), 1 arba 0,5 pakelio bulvyčių fri, alyvuogių aliejaus, fermentinio sūrio, 1 pomidoro, 1 agurko, 1 šaukšto majonezo (būtinai „Hellmann‘s original“), 2–3 skiltelių česnako, 1 šaukšto aštraus kečupo, trečdalio arbatinio šaukštelio garstyčių (kiekis pagal skonį), šiek tiek džiovinto baziliko,1 šaukšto padažo „Jalapena Salsa“.

Į gerai įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sumažiname ugnį. Tada dedame šaldytos vištienos kepsnelius ir juos apkepame iš abiejų pusių ant mažos ugnies. Kada skrudiname kepsnelius, kitoje keptuvėje kepame bulvytes fri.

Kai kepsneliai gražiai apskrunda, ant jų dedame plonais griežinėliais pjaustytą arba tarkuotą sūrį. Dangčiu uždengiame keptuvę su kepsneliais ir stebime, kada sūris išsilydys. Pjaustome pomidorą ir agurką. Daržoves dedame į lėkštę, kurioje bus ir kepsneliai bei bulvytės. Patiekalo „vinis“ – padažas, kuriuo gardinsime kepsnelius.

Padažui į indą sukrečiame majonezą, kečupą, beriame smulkiai pjaustytą arba sutrintą česnaką. Pagal skonį dedame garstyčių, šiek tiek baziliko, padažo „Jalapena salsa“. Viską labai gerai išmaišome. Pagardiname kepsnelius.

Skanaus!