Švedijoje dailiojo plaukimo sportininkės iškovojo medalių

PC "Delfinas" nuotr.
Iš Švedijos medalius parsivežė Luknė Liandzbergaitė, Miglė Dambrauskaitė, Ula Lazutkaitė ir Beata Gineitytė.
Gegužės 18–21 d. Stokholme (Švedija) vyko Atviras Švedijos jaunimo dailiojo plaukimo čempionatas, kuriame dalyvavo ir Šiaulių plaukimo centro "Delfinas" dailiojo plaukimo sportininkės.

Pristatydamos laisvąją programą jaunimo grupėje duetų rungtyje, šiaulietės tapo čempionėmis. Luknei Liandzbergaitei ir Miglei Dambrauskaitei, varžantis su kitais aštuoniais duetais, komisija skyrė 71,7667 balo.

Vicečempionėmis toje pačioje rungtyje tapo šiaulietės Ula Lazutkaitė ir Beata Gineitytė. Už savo pasirodymą merginos sulaukė 70,1000 balo.

Atlikdamos privalomąją programą čempionate sportininkės neprilygo L. Liandzbergaitės ir M. Dambrauskaitės duetui, tad komisijos skirtas įvertinimas (69,9081) ir čia šiaulietėms užtikrino pirmą vietą. Dėl apdovanojimų varžėsi keturi duetai.

13–15 metų amžiaus grupėje duetų rungtyje nedaug iki trečios vietos trūko ketvirtą vietą pelniusioms Austėjai Vaitkutei ir Rugilei Poškevičiūtei. Joms komisija skyrė 129,5179 balo, o rungtyje varžėsi 13 duetų.

Dailiojo plaukimo sportininkių rugpjūčio 2-6 dienomis laukia Europos jaunių dailiojo plaukimo čempionatas, vyksiantis Funšalyje (Portugalija).

Varžyboms sportininkes ruošia PC "Delfinas" trenerė Jurga Dimšienė.