Teisėjo padėjėjai uždrausta laikinai dirbti valstybės tarnyboje

Asociatyvi nuotr.
Šiaulių apygardos teismas nusprendė Šiaulių apylinkės teismo padėjėjai, nutekinusiai ikiteisminio tyrimo informaciją, uždrausti ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje.
Šiaulių apygardos teismas priėmė sprendimą dėl Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjo padėjėjos A. D. piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Darbuotoja nuo baudžiamosios atsakomybės atleista, bet prarado teisę valstybės tarnyboje dirbti ketverius metus.

Bylos duomenimis, teisėjo padėjėja, turėjusi informacijos apie jos pažįstamų atžvilgiu planuojamas kratas – perspėjo įtariamuosius ir taip pakenkė organizuojamo tyrimo sėkmei. Teismo sprendimu, A. D. atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, paskiriant sumokėti įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą ir apribojant teisę dirbti valstybės tarnyboje.

A. D. paskirta 500 eurų dydžio įmoka, kurią ji turės sumokėti į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Taip pat teismas atėmė iš jos teisę dirbti valstybės tarnyboje ketveriems metams. Ši teismo nutartis nebeskundžiama.

Bylos duomenimis, A. D., dirbdama Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjo padėjėja, pagal teisėjo pavedimą parengė nutarčių projektus dėl kratų sankcionavimo, tačiau sužinojusi apie savo vyro giminaičio ir jo žmonos atžvilgiu planuojamas atlikti procesines prievartos priemones, apie tai perspėjo minėtus asmenis, kad jie paslėptų ar sunaikintų ikiteisminiam tyrimui reikšmingus ir nusikalstamų veikų padarymą įrodančius duomenis. Po A. D. perspėjimo apie organizuojamas kratas įtariamieji sunaikino tyrimui reikšmingus įrodymus.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdyba, tyrimą kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.