Tarptautiniame turnyre iškovoti trys medaliai

Ryčio KERŠIO asmeninio albumo nuotr.
Tarptautiniame turnyre medalius iškovoję joniškiečiai: (iš kairės) Arnas Puipa, Erikas Norkus, Benas Musejukas su treneriu Ryčiu Keršiu.
Vasario 18 dieną Joniškio sporto centro imtynininkai Visagine surengtame tarptautiniame graikų–romėnų imtynių turnyre iškovojo tris medalius.

 

Turnyre varžėsi daugiau kaip pusantro šimto imtynininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos. Joniškiečiai, kuriuos treniruoja treneris Rytis Keršys, pelnė po vieną aukso, sidabro ir bronzos medalį. Geriausiai sekėsi tarp vaikų U11 kovojusiems Erikui Norkui ir Benui Musejukui (abu rungėsi svorio kategorijoje iki 26 kilogramų). E. Norkus ir B. Musiejukas įveikė po tris varžovus ir susitiko finale. Jame nugalėjo labiau patyręs Erikas, iš turnyro parsivežęs aukso medalį, o Benas užėmė antrą vietą ir džiaugėsi sidabro medaliu. Arnas Puipa (svorio kategorija iki 57 kilogramų) rungėsi tarp jaunių U17. Jis nugalėjo latvį ir panevėžietį, bet pusfinalio imtyje nusileido vilniečiui. Imtyje dėl trečios vietos A. Puipa įveikė imtynininką iš Latvijos, jam atiteko bronzos medalis.

Armandas Numsėdis (svorio kategorija iki 62 kilogramų) įveikė latvį, bet pralaimėjo ukrainiečiui, o imtyje dėl trečios vietos nusileido gerokai sunkesniam visaginiečiui. Tarp jaunučių U15 kovojęs Domas Abromavičius (svorio kategorija iki 53 kilogramų) užėmė penktą vietą.