Katės kastracija — ką reikia žinoti?

Autorių nuotr.
Namuose auginamų gyvūnų era pasiekė epopėją, vis daugiau žmonių apsisprendžia namuose auginti vienokį ar kitokį augintinį. Vieni renkasi egzotiškos išvaizdos gyvūnus, kurių priežiūra reikalauja daug laiko ir išmonės, kiti tuo tarpu renkasi pačius paprasčiausius naminius gyvūnus, kuriems reikalingas prieglobstis, ar kuriems reikia žmogaus meilės ir šilumos, bei žinoma namų. Tačiau, įsigijus gyvūną – įgyjate ir pareigas, kurios Jums kaip gyvūno šeimininkui privalomos, todėl turite laikytis gyvūno priežiūros taisyklių, kas Jūsų ir Jūsų augintinio gyvenimas būtų kuo paprastesnis ir kokybiškesnis.

Viena iš nemaloniųjų gyvūno priežiūros procedūrų yra jo – kastracija. Kadangi vienas iš populiariausių naminių gyvūnų yra katė, tai trumpai pristatysime katės kastraciją ir procedūros eigą:
    Katės kastracija, dar kitaip sterilizacija tai toks medicininis įsikišimas į prigimtinę gyvūnų teisę daugintis, taigi jei nenorim, kad mūsų augintis be perstojo daugintųsi, atliekame jam šią procedūrą ir po šios procedūros jis to nebegalės padaryti.
    Šią procedūrą galima atlikti ankstyvame amžiuje, katėms nuo 6 mėnesių amžiaus, taigi kuo skubiau išsisprendę šią problemą išvengsite netikėtumų ir nemalonumą vėlesniame katės gyvenimo periode.
    Šią delikačią procedūrą turi atlikti, griežtai tik specialistai, nes tai labai speciali procedūra, todėl nepatikėkite savo mylimo augintinio nepatyrusiems gyvūnų medicinos specialistams.
    Būtina paminėti šios procedūros naudą, nes atlikus kastraciją pagerėja gyvūnėlio gyvenimas, šeimininkams pavyksta išvengti sunkių rujos padarinių ir žinoma svarbiausia pailgėja gyvūno gyvenimo trukmė, nes tai sumažina ligų tikimybę.
Nebijokite, kad Jūsų gyvūnui tai labai skaudi procedūra, nes visa tai atliekama su nuskausminamais ir gyvūnui skauda tik gijimo procesas, tačiau pasvėrus visus geruosius padarinius ką Jūs įgyjate atlikę gyvūnui šią kastraciją, suprasite, kad kelios dienos po šios procedūros ne tokios ir baisios ir skausmingos. Atsakingi ir profesionalūs gydytojais suteiks visą reikiamą informaciją, bei medikamentus, ką reikia naudoti po šios procedūros siekiant palengvinti gyvūnui gijimo procesą, na o reikalui esant gyvūnų medicinos gydytojai gali pasirūpinti Jūsų augintiniu šiuo po operaciniu periodu. Mūsų augintinis mūsų draugas, taigi pasirūpinkime juo ir jis savo dėmesiu Jums atsidėkos.