Pakvietė į kelionę po pasaulio virtuves

Pakvietė į kelionę po pasaulio virtuves

Pak­vie­tė į ke­lio­nę po pa­sau­lio vir­tu­ves

Jo­niš­kio tu­riz­mo ir in­for­ma­ci­jos cent­ras, mi­nė­da­mas tarp­tau­ti­nę tu­riz­mo die­ną, gy­ven­to­jus pa­kvie­tė į ku­li­na­ri­nę ke­lio­nę po pa­sau­lio vir­tu­ves. Šiai ak­ci­jai su­si­jun­gė sep­ty­nios mies­to mai­ti­ni­mo įstai­gos, pa­siū­liu­sios įvai­rių ša­lių pa­tie­ka­lų.

Lo­re­ta RIPS­KY­TĖ

loretar@skrastas.lt

Ku­li­na­ri­nę ak­ci­ją „Pa­sau­lis ta­vo lėkš­tė­je“ su­gal­vo­jęs Jo­niš­kio tu­riz­mo ir vers­lo in­for­ma­ci­jos cent­ras, va­do­vau­ja­mas di­rek­to­rės Jur­gi­tos Bu­čins­kie­nės, pa­kvie­tė mies­to ka­vi­nes, val­gyk­las, pi­ce­ri­jas ir ki­tas mai­ti­ni­mo įstai­gas pa­ro­dy­ti sa­vo fan­ta­zi­ją ir į vie­nos die­nos val­gia­raš­tį įtrauk­ti po vie­ną pa­tie­ka­lą, at­spin­din­tį pa­si­rink­tos ša­lies ku­li­na­ri­nį pa­vel­dą ar­ba ten­den­ci­jas.

Pra­mo­gų ir lais­va­lai­kio cent­ras „Žil­vi­nas“ tą die­ną ga­mi­no ita­liš­ką paukš­tie­nos su­kti­nu­ką, „Zap'o“ ba­ras siū­lė ra­gau­ti nuo JAV neats­ki­ria­mą deš­rai­nį. Ka­vi­nė „Lo­re­na“ ruo­šė ki­niš­ką viš­tie­ną sal­džia­rūgš­čia­me pa­da­že, o val­gyk­la „Pas Vi­tą“ atė­ju­sius su­šil­dė karš­tais uk­rai­nie­tiš­kais barš­čiais.

Ka­vi­nė „Sa­ne­das“ lan­ky­to­jams ga­mi­no is­pa­niš­ką pae­li­ją, o ke­ba­bi­nė „Pas Ša­rą“ ruo­šė tur­kiš­kus ke­ba­bus.

Tra­di­ci­nį lie­tu­vių sko­nį ge­rai ži­nan­ti ka­vi­nė „For­tū­na“ ga­mi­no ce­pe­li­nus, o „Lai­min­gų žmo­nių val­gyk­la“ prie Nep­rik­lau­so­my­bės pa­mink­lo vi­rė veng­riš­ką gu­lia­šą. Pas­ta­ro­sios val­gyk­los sa­vi­nin­kė Rus­nė Žem­liaus­kie­nė „Šiaulių kraštui“ sa­kė, kad ir kas­die­nia­me jos va­do­vau­ja­mos įstai­gos me­niu bū­na šis pa­tie­ka­las, ta­čiau ga­mi­na­mas pa­gal Veng­ri­jos tra­di­ci­jas pa­gar­din­tas ge­ro­kai ašt­res­niais prie­sko­niais. O tai ypač ti­ko vė­ses­nę die­ną.

„Atei­nan­tiems pie­tau­ti pa­siū­lo­me bū­tent veng­riš­ko gu­lia­šo pa­mė­gin­ti. Ne­re­tas ir su­si­gun­dė, nors šiaip mū­sų žmo­nės tu­ri pa­sto­vius įpro­čius ir mėgs­ta tra­di­ci­ni­us įpras­tus val­gius“, –  sa­kė R. Žem­liaus­kie­nė.

Tu­riz­mo ir vers­lo in­for­ma­ci­jos cent­ras po ak­ci­jos „Pa­sau­lis ta­vo lėkš­tėje“ su­rin­ko in­for­ma­ci­ją, kad spe­cia­liai tai die­nai pa­ga­min­tų pa­tie­ka­lų bu­vo su­val­gy­ta apie 380 po­rci­jų, iš ku­rių dau­giau­sia – net apie 150 – uk­rai­nie­tiš­kų barš­čių.

Au­to­rės nuo­tr.

„Lai­min­gų žmo­nių val­gyk­los“ sa­vi­nin­kė Rus­nė Žem­liaus­kie­nė ir bar­me­nė Jo­lan­ta Gas­pa­rai­ty­tė (dešinėje) siū­lė ra­gau­ti veng­riš­ko gu­lia­šo.

Jo­no IVA­NAUS­KO nuo­tr.

Ce­pe­li­nus ne­šio­ju­sios „For­tū­nos“ pa­da­vė­jos tą­dien pa­si­puo­šė tris­pal­ve juos­te­le.