
Naujausios
Pakvietė į kelionę po pasaulio virtuves
Joniškio turizmo ir informacijos centras, minėdamas tarptautinę turizmo dieną, gyventojus pakvietė į kulinarinę kelionę po pasaulio virtuves. Šiai akcijai susijungė septynios miesto maitinimo įstaigos, pasiūliusios įvairių šalių patiekalų.
Loreta RIPSKYTĖ
loretar@skrastas.lt
Kulinarinę akciją „Pasaulis tavo lėkštėje“ sugalvojęs Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras, vadovaujamas direktorės Jurgitos Bučinskienės, pakvietė miesto kavines, valgyklas, picerijas ir kitas maitinimo įstaigas parodyti savo fantaziją ir į vienos dienos valgiaraštį įtraukti po vieną patiekalą, atspindintį pasirinktos šalies kulinarinį paveldą arba tendencijas.
Pramogų ir laisvalaikio centras „Žilvinas“ tą dieną gamino itališką paukštienos suktinuką, „Zap'o“ baras siūlė ragauti nuo JAV neatskiriamą dešrainį. Kavinė „Lorena“ ruošė kinišką vištieną saldžiarūgščiame padaže, o valgykla „Pas Vitą“ atėjusius sušildė karštais ukrainietiškais barščiais.
Kavinė „Sanedas“ lankytojams gamino ispanišką paeliją, o kebabinė „Pas Šarą“ ruošė turkiškus kebabus.
Tradicinį lietuvių skonį gerai žinanti kavinė „Fortūna“ gamino cepelinus, o „Laimingų žmonių valgykla“ prie Nepriklausomybės paminklo virė vengrišką guliašą. Pastarosios valgyklos savininkė Rusnė Žemliauskienė „Šiaulių kraštui“ sakė, kad ir kasdieniame jos vadovaujamos įstaigos meniu būna šis patiekalas, tačiau gaminamas pagal Vengrijos tradicijas pagardintas gerokai aštresniais prieskoniais. O tai ypač tiko vėsesnę dieną.
„Ateinantiems pietauti pasiūlome būtent vengriško guliašo pamėginti. Neretas ir susigundė, nors šiaip mūsų žmonės turi pastovius įpročius ir mėgsta tradicinius įprastus valgius“, – sakė R. Žemliauskienė.
Turizmo ir verslo informacijos centras po akcijos „Pasaulis tavo lėkštėje“ surinko informaciją, kad specialiai tai dienai pagamintų patiekalų buvo suvalgyta apie 380 porcijų, iš kurių daugiausia – net apie 150 – ukrainietiškų barščių.
Autorės nuotr.
„Laimingų žmonių valgyklos“ savininkė Rusnė Žemliauskienė ir barmenė Jolanta Gasparaitytė (dešinėje) siūlė ragauti vengriško guliašo.
Jono IVANAUSKO nuotr.
Cepelinus nešiojusios „Fortūnos“ padavėjos tądien pasipuošė trispalve juostele.