Du joniškiečių produktai apdovanoti medaliais

Du joniškiečių produktai apdovanoti medaliais

Du jo­niš­kie­čių pro­duk­tai ap­do­va­no­ti me­da­liais

Ko­vo 31–balandžio 2 die­no­mis Kau­no "Žal­gi­rio" are­no­je vy­ku­sio­je „Ag­ro­Balt 2016“ pa­ro­do­je me­da­liais bu­vo ap­do­va­no­ti du pro­duk­tai iš Jo­niš­kio ra­jo­no. Tai – Ža­ga­rės pie­ni­nės ir ŽŪB „De­li­ka­te­sas“ pro­duk­tai.

Lo­re­ta RIPS­KY­TĖ

loretar@skrastas.lt

Me­da­liai sū­riui ir deš­rai

Auk­so me­da­liai skir­ti Ža­ga­rės pie­ni­nės „Ža­ga­rės sū­riui“ ir ŽŪB „De­li­ka­te­sas“ vy­tin­tai „Am­ba­sa­do­rių“ deš­rai.

Tra­di­ci­nė­je pa­ro­do­je Skaist­gi­rio že­mės ūkio bend­ro­vė „Ža­ga­rės pie­ni­nė“ pri­sta­tė bal­tą varš­kės „Ža­ga­rės sū­rį“ be prie­dų, nors ga­mi­na sū­rius ir su kmy­nais, či­li pi­pi­rais, kra­pais, džio­vin­tais po­mi­do­rais.

Ga­min­to­jai no­rė­jo tie­siog pa­teik­ti gry­ną ga­mi­nį, ku­rio prie­dai neuž­gož­tų, ir spren­di­mas pa­si­tei­si­no.

Į tarp­tau­ti­nę pa­ro­dą „Ag­ro­Balt 2016“ pie­ni­nė ve­žė ir bi­rią, be lais­vų iš­rū­gų ga­mi­na­mą varš­kę, ku­ri, nors me­da­lio ne­pel­nė, jau anks­čiau bu­vo su­lau­ku­si pa­gy­ri­mų, o pie­ni­nės ko­lek­ty­vas – pa­ska­ti­ni­mo da­ly­vau­ti pa­ro­do­se ir siek­ti ap­do­va­no­ji­mų.

Ge­rų žo­džių šiam pro­duk­tui ne­gai­lė­jo Kau­no tech­no­lo­gi­jos uni­ver­si­te­to moks­lų dak­ta­ras Aloy­zas Gu­do­nis.

Me­da­lis įteik­tas ir ŽŪB „De­li­ka­te­sas“ už „Am­ba­sa­do­rių“ deš­rą, ku­ri ruo­šia­ma iš ka­po­tos kiau­lie­nos su na­tū­ra­liais prie­sko­niais. Ši deš­ra iš ki­tų iš­si­ski­ria kvad­ra­ti­ne for­ma. „Am­ba­sa­do­rių“ deš­ra jau pel­nė po­pu­lia­ru­mą ne tik Lie­tu­vo­je, bet ir Ang­li­jo­je, Bel­gi­jo­je, Len­ki­jo­je, Vo­kie­ti­jo­je.

Dip­lo­mas deš­re­lėms ir er­ži­lui

ŽŪB „De­li­ka­te­sas“ pa­ro­do­je pri­sta­tė ir vir­tą dak­ta­riš­ką deš­rą, vir­tas „Ext­ra“ pie­niš­kas deš­re­les, ku­rių ga­my­bo­je ne­nau­do­ja­mas aro­ma­to ir sko­nio stip­rik­lis E621. Deš­re­lės bu­vo ap­do­va­no­tos „Ag­ro­Balt 2016“ dip­lo­mu. Taip pat – dar vie­ną vy­tin­tą ka­po­ti­nę deš­rą iš kiau­lie­nos kum­pio, men­tės ir la­ši­nu­kų, ku­ri gar­di­na­ma tik drus­ka ir pi­pi­rais.

Ga­mi­niai bu­vo ver­ti­na­mi at­si­žvel­giant į su­dė­tį, mais­ti­nę ver­tę, tech­no­lo­gi­nius ypa­tu­mus, jus­li­nes sa­vy­bes, pre­ki­nę iš­vaiz­dą, ga­my­bos eko­lo­giš­ku­mą, var­to­to­jų at­si­lie­pi­mus.

Dar vie­nas dip­lo­mas į Jo­niš­kį iš šios pa­ro­dos par­ke­lia­vo į Si­gi­to Pet­rai­čio ūkį. Juo ap­do­va­no­tas Bal­ti­jos ha­no­ve­rių veis­lės er­ži­las Bai­ro­nas.

Iš vi­so pa­ro­do­je „Ag­ro­Balt 2016“ bu­vo įteik­ti 25 me­da­liai, iš ku­rių dau­giau­sia skir­ta mais­to pro­duk­tams – net 18, 1 – ne mais­to tau­ti­niam pa­vel­dui, 6 – už gy­vu­lius.

Edi­tos JO­NAI­TY­TĖS nuo­tr.

AM­BA­SA­DO­RIŠ­KA: Ap­do­va­no­to­ji „Am­ba­sa­do­rių“ deš­ra jau pel­nė po­pu­lia­ru­mą ne tik Lie­tu­vo­je, bet ir Ang­li­jo­je, Bel­gi­jo­je, Len­ki­jo­je, Vo­kie­ti­jo­je.

SŪ­RIS: Me­da­liu įver­tin­tas ir Ža­ga­rės pie­ni­nės bal­tas varš­kės sū­ris be prie­dų.