Nauja erdvė – saldumynų ir kultūros gurmanams

Nauja erdvė – saldumynų ir kultūros gurmanams

Nauja erdvė – saldumynų ir kultūros gurmanams

Šiemet Šiauliuose duris pravėrusi „Rūtos“ šokolado muziejaus kavinė žiemą pasitinka kultūrinių renginių gausa. Išrankiausiam skoniui įtiks ne tik čia vyksiantys atlikėjų pasirodymai, bet ir išskirtinių saldainių degustacijos, nuolat didėjantis gurmaniškas desertinis valgiaraštis.

Gabija STANKUTĖ

Švęsti Kalėdas pradėkite nuo „Saldžių Kalėdų“ degustacijos

Nauja kultūrinė erdvė pirmų renginių ir lankytojų sulaukė dar vasarą, muzikiniais vakarais ir rinktiniais saldėsiais lepino visą rudenį, tačiau daugiausia akims, ausims, sielai ir gomuriui malonių staigmenų paruošė žiemai.

Kalėdos čia ateis anksčiau, nei to reikalauja kalendorius – gruodžio 5 dieną kavinės lankytojai laukiami išskirtinių saldainių degustacijoje „Saldžios Kalėdos“, skambės akordeono muzikos eskizai su S. Sondeckio menų mokyklos auklėtiniais ir jų mokytojais. O gruodžio 6 dieną populiariosios muzikos ir džiazo standartų improvizacijas vakaro metu atliks Liverpulio menų centro kolegijos absolventas Tomas Petrauskas.

Po porą tokių renginių per savaitę šiauliečių ir miesto svečių laukia visą gruodį. Nors dalis jų – nemokami, pageidautina išankstinė vietų rezervacija telefonais (8611) 10766, (8616) 00191. Išsami renginių programa – www.ruta.lt ir www.sokoladomuziejus.lt.

Gurmaniškas valgiaraštis sužavės ir išrankiausius

„Rūtos“ šokolado muziejaus kavinė išsiskiria rinktiniu desertiniu–šokoladiniu valgiaraščiu. Jame nerasite skrandį apsunkinančių kepsnių ar cepelinų, o maloniai pasilepinsite lengvais užkandžiais, desertais ir gurmaniškais šokoladiniais saldumynais.

Dar neskanavote garsiojo čionykščio krembriulė su traškia užkepusio cukraus plutele ar gomurį maloniai nuteikiančio karšto šokolado pyrago su ledais? Paskubėkite, tai – desertai, kuriais kavinė garsėja mieste. Smagi atrakcija kompanijai – šokoladinis fondiu su vaisiais.

Čia užsukę visuomet rasite naujausių iš daugiau nei 300 rūšių „Rūtos“ fabriko gaminamų saldainių. Rankų darbo saldainiai su levandomis, „Džiugo“ sūriu ar pistacijomis, juodasis šokoladas su imbieru, čili pipirais, čiobreliais, levandomis, baltasis šokoladas su braškių granulėmis – viskas tikriems gurmanams.

Norite šiais skanėstais palepinti namiškius? Visus kavinės asortimente esančius pyragaičius, bandeles ir prancūziškus ragelius galima išsinešti. Patikusių saldainių ir šokolado įsigysite greta esančioje „Rūtos“ firminėje parduotuvėje.

Norite ypatingų lauktuvių? Kavinės pasididžiavimas – čia pat konditerijos virtuvėje kepami tortai, sveriantys nuo pusės kilogramo. Tiesa, šventei nepamirškite jų užsisakyti iš anksto.

Atėjus šaltajam sezonui, vis dažniau norisi sušildyti sielą ir kūną karštais patiekalais. Atsižvelgiant į klientų pageidavimus, neseniai kavinės valgiaraštį papildė gardžios trintos sriubos, virtinukai su varške ir bazilikais, varške ir špinatais. Galima paskanauti ir lietinių su įvairiais įdarais, čia pat kepamų, visuomet šviežių pyragėlių, bandelių, prancūziškų ragelių.

Į kavinę – ir kasdien, ir švenčių proga

Kavinėje siūloma ir „Rūtoje“ gaminama gilių kava, specialiai „Rūtos“ užsakymu sukurta braziliška Brazil Sul de Minas kava. Ją „Rūtai“ tiekia Lietuvos kavos ruošimo čempionas Domas Ivonis, kurio parodomoji programa su kavos ir saldumynų degustacijomis jau ne kartą buvo pristatyta kavinėje.

Čia galima užsukti ne vien kavos su saldėsiais paskanauti. Tai – puiki vieta įmonės ar asmeninėms, šeimos šventėms. 30 vietų salėje jaukiai pažymėsite Jums svarbią progą. Paslaugus kavinės kolektyvas šventę pavers tikrai nepamirštama.

„Rūtos“ nuotr.

RENGINYS: Kavinėje vykstantys vakarai, kurių metu – ne tik įvairių atlikėjų pasirodymai, bet ir saldainių degustacijos, pritraukia gausų ir jaunesnių, ir vyresnių lankytojų būrį.

TORTAS: „Rūtos“ šokolado muziejaus kavinės konditerijos virtuvėje kepami tortai taps puikia šventinio stalo puošmena.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

SALDĖSIAI: Balto šokolado puodelis su šokoladiniais putėsiais ir juodo šokolado stiklinaitė su tiramisu kremu – kurį ragausite kitą kartą apsilankę „Rūtos“ šokolado muziejaus kavinėje?