
Naujausios
Šiandien jums paruošėme dar vieną gardų, vasarišką salotų receptą. Spalvingos pievagrybių, pomidorų ir įvairiaspalvių paprikų salotos, pagardintos kepintais, kiek specifinį, karstelėjusį skonį turinčio baklažano gabalėliais, puikiai tiks jūsų pietų stalui.
Vasariškos salotos
Jums reikės: 250 g šviežių baltųjų pievagrybių; ½ baklažano; ½ raudonosios paprikos; ½ žaliosios paprikos; 2 pomidorų; 1 kietai virto kiaušinio; 1 šaukšto majonezo; ½ – 1 šaukšto grietinės; 1 šaukštelio garstyčių; ½ šaukštelio smulkiai pjaustyto česnako; keleto svogūnėlių laiškų; aliejaus kepimui; druskos ir pipirų pagal skonį.
Drėgna servetėle nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Padalinkite baklažaną pusiau ir vieną dalį supjaustykite gabalėliais. Pievagrybius ir baklažano gabalėlius sudėkite į įkaitintą keptuvę ir keletą minučių pakepinkite aliejuje ant kaitrios ugnies, kol baklažanas suminkštės, o grybai ims skirti sultis. Nuplautas paprikas supjaustykite juostelėmis, o pomidorus ir kiaušinį skiltelėmis.
Iš majonezo, grietinės, garstyčių, smulkinto česnako, druskos ir pipirų padarykite padažą.
Grybus su daržovėmis sudėkite į salotinę. Viršų apipilkite paruoštu padažu, uždėkite kiaušinio skilteles ir apipaberkite smulkintų svogūnėlių laiškais.
Patarimas:
Jei nepatinka specifinis baklažano kartumas, supjaustytus baklažanus pabarstykite druska ir palikite kelias minutes, kol išsiskirs sultys, o paskui nuplaukite.
Tam, kad baklažanai kepant neprisigertų aliejaus, prieš gamindami patiekalus pusvalandžiui supjaustytą baklažaną pamerkite į šaltą vandenį.
Daugiau receptų ir informacijos apie pievagrybius www.champs.lt