Skaudantis kaklas ir alergijos – kaip kokybiška pagalvė gali padėti išvengti šių negalavimų?

pagalve
Pagalvė, ant kurios miegate, yra svarbi jūsų sveikatai ir poilsio kokybei. Ji padeda geriau išsimiegoti ir palaikyti tinkamą stuburo ir galvos padėtį gulint. Tačiau daugelis žmonių, to nežinodami, miega ant netinkamos pagalvės ir kenčia nuo kaklo įtampos ir skausmo, nugaros skausmų ir netinkamos laikysenos.

Tačiau ne tik pagalvės forma užtikrina sveiką ir kokybišką miegą. Medžiaga, iš kurios yra pagaminta pagalvė, yra ne ką mažiau svarbi. Jei kenčiate nuo alergijų, odos bėrimų ir kitų negalavimų, galbūt net nesusimąstote, jog už jų slypi netinkamas pagalvės audinys ar užpildas.

Šiame straipsnyje aptarsime skirtingus pagalvių tipus ir kaip išsirinkti tinkamą pagalvę, padėsiančią ne tik gerai išsimiegoti, bet ir palaikyti kūno sveikatą.

Pagalvių tipai

Pagalves galima skirstyti pagal dydį, medžiagą, formą, užpildą ir kitas charakteristikas.

Pūkinės pagalvės

Žąsies ar anties pūkais kimštos pagalvės yra prabangos ir poilsio garantas. Nors natūralių pūkų pagalvės dažnai yra asocijuojamos su alergijomis, iš tiesų, tokio tipo užpildas daug geriau apsaugo nuo alergijų ir bakterijų. Pūkinės pagalvės yra lengvos, jose nesikaupia drėgmė, be to, jos praleidžia šilumą, todėl tiek vasarą, tiek žiemą galite patogiai išsimiegoti.

Šilkinės pagalvės

Šilkas yra nuo seno vertinamas kaip prabangus audinys. Tačiau jo švelnumas ir blizgumas yra tik vienas iš daugelio šio audinio privalumų. Šilkas yra vertinamas, nes tokiame audinyje nesiveisia dulkių erkutės ir bakterijos. Jis yra itin švelnus alergiškiems ir jautrią odą turintiems žmonėms. Taip pat šilkinės pagalvės yra rekomenduojamos, siekiant apsaugoti odą ir plaukus nuo trinties miego metu.

Grikių lukštų pagalvė

Galbūt miegas ant grikių lukštų neskamba itin viliojančiai, tačiau tokia pagalvė gali užtikrinti kokybišką ir sveiką poilsį. Grikių lukštai neleidžia pagalvės viduje kauptis drėgmei ir daug geriau nei kiti užpildai reguliuoja kūno temperatūrą. Taip pat lukštai miego metu prisitaiko prie jūsų galvos ir kaklo formos bei švelniai masažuoja ir stimuliuoja kraujotaką.

Antistresinės pagalvės

pagalve

Antistresinės pagalvės yra pagamintos iš specialių medžiagų, prisitaikančių prie jūsų kūno linkių. Tokia medžiaga tolygiai paskirsto svorį ir neleidžia visam spaudimui susikaupti vienoje galvos ar kaklo dalyje. Taip pat dažnai antistresinės pagalvės yra siuvamos iš antibakterinių medžiagų kaip anglies, vaško ar sidabro pluošto. Toks siuvimo būdas padeda geriau išsimiegoti ir apsaugo nuo bakterijų ir kitų mikroorganizmų kaupimosi.

Kaip išsirinkti tinkamą pagalvę?

Renkantis naują pagalvę, svarbu atkreipti dėmesį į jos formą ir dydį, pluoštą ir užpildą. Daugelis neatkreipia dėmesio iš kokios medžiagos yra pagaminta pagalvė ar kaip ji gali prisitaikyti prie galvos ir sprando. Tačiau tai gali padėti išvengti nuolatinių nugaros ir kaklo skausmų bei atsikratyti alergijų.

Pagalvės, kenčiantiems nuo kaklo ir galvos skausmo

Jei kas rytą pabundate it sustingę ir iš skausmo negalite pasukti kaklo ar palenkti galvos, tikėtina, jog miegate ant netinkamos pagalvės. Ilgainiui toks miegojimas gali sukelti laikysenos sutrikimų ir nuolatinį kaklo skausmą. Tokiu atveju yra rekomenduojamos antistresinės pagalvės, kurios kūno svorį tolygiai paskirsto ant viso pagalvės ploto.

Taip pat galite rinktis pagalves, kurios yra išlenktos taip, jog sudarytų vietos galvai ir kaklui. Miegodami ant antistresinės pagalvės pašalinsite įtampą, susikaupusią kaklo srityje, ir išvengsite nuolatinio skausmo.

Alergiškiems žmonėms

Alergijos gali sugadinti net ir patį saldžiausią miegą. Jei atsikeliate su bėgančia nosimi ir paraudusiomis akimis, gali būti, jog jūsų pagalvėje gyvena dulkių erkutės. Dulkių erkučių išmatos, patekusios į kvėpavimo takus ar ant odos, sukelia alergijas. Šie maži padarėliai klesti drėgnoje ir šiltoje aplinkoje, todėl tinkamai pasirinktas pagalvės užpildas gali padėti sumažinti erkučių kaupimąsi.

Užpildai kaip vilna ir natūralūs pūkai neleidžia kauptis drėgmei ir reguliuoja kūno temperatūrą. Be to, avių vilna turi išskirtinių antialerginių savybių. Pluoštas, iš kurio pasiūtas užvalkalas, irgi yra svarbus. Šilkas, bambukas, medvilnė, sidabro pluoštas itin veiksmingai stabdo erkučių ir bakterijų dauginimąsi bei padeda sumažinti alergijos simptomus.

Pagalvė plaukų ir odos sveikatai

Galbūt nedaugelis žino, bet dažnai būtent pagalvė yra kalta dėl odą išbėrusių spuogelių ar skilinėjančių plaukų. Šilkas, medvilnė, bambuko pluošto užvalkalai yra itin švelnūs ir nepažeidžia odos ir plaukų verčiantis miego metu. Taip pat iš šių medžiagų pasiūta pagalvė apsaugo nuo bakterijų kaupimosi, kurios gali skatinti odos bėrimus.

Kokybiškos pagalvės internetu sveikatai ir ramiam miegui

Iš natūralių ir kokybiškų medžiagų pagamintos pagalvės gali kardinaliai pakeisti jūsų miego kokybę. Tinkama pagalvė ne tik leis tinkamai pailsėti, bet ir apsaugos jus nuo alergijų ir kūno skausmų. „Cupolus“ siūlo platų aukštos kokybės ir iš natūralių audinių pagamintų pagalvių pasirinkimą pagal kiekvieno žmogaus poreikius. Rinkitės iš pūkinių, vilnonių, grikių lukštų ir daugelio kitų pagalvių ir mėgaukitės sveiku bei kokybišku poilsiu.

Užs. Nr. 504581