Kaip išsirinkti tinkamą komodą vaikų kambariui? 

komoda
Vaikų kambario baldų pasirinkimas tikrai nėra lengva užduotis - juos būtina pasirinkti labai atsakingai. Vaiko kambario baldai ir visa kambario aplinka vaidina labai svarbų vaidmenį vaiko gyvenime ir raidoje. Dėl šios priežasties, vaikų kambario baldai privalo būti ne tik patogūs ir garantuojantys jaukumą, bet ir saugūs net ir patiems mažiausiems šeimos nariams.

Dažniausiai, pirmasis baldas, kuris papuošia vaiko kambarį yra lovytė. Na, o po jos jau seka ir kiti, ne ką mažiau svarbūs baldai. Vaiko kambaryje labai svarbų vaidmenį atlieka baldai, skirti daiktų, drabužių laikymui. Jei seniau tėvai savo vaikų kambariams rinkdavosi būtent spintas, šiomis dienomis, daiktų ir rūbų laikymui, dažniausiai yra pasirenkamos komodos. Ir visai nenuostabu kodėl: vaikų kambario komodos yra labai stilingos bei funkcionalios. Komodos vaikų kambaryje neužima daug vietos, tačiau, patogūs ir tikrai talpūs stalčiai puikiai talpina būtiniausius vaiko daiktus. Yra net modelių, kurie gali būti naudojami ne tik daiktų laikymui, bet ir kūdikio vystymui. Vienas iš didžiausių komodų privalumų - nedidelis aukštis, lyginant su spintomis. Tai reiškia, kad komoda lengvai galės naudotis ne tik tėvai, bet ir pats vaikas. Skirtingi modeliai, dydžiai, spalvos ir dizainai - toks platus komodų pasirinkimas tikrai gali susukti galvą. Šiame straipsnyje rasite kelis naudingus patarimus, kurie padės pasirinkti kokybišką ir tinkamą vaikų kambario komodą. 

Medžiagos

Pirmiausia, daug dėmesio reikėtų skirti medžiagai, iš kurios pagaminta vaikų kambario komoda. Labai svarbu, kad medžiaga būtų saugi, nekeltų pavojaus vaiko sveikatai. Dažniausiai, vaikų kambario komodos būna gaminamos iš medienos. Natūralaus medžio masyvo, beržo, pušies ar buko medienos komodos yra gana brangios. Tačiau, jos yra draugiškos aplinkai, visiškai saugios, o negana to - patvarios, tvirtos ir ilgaamžės. Pigesnė alternatyva - medžio drožlių plokščių komodos. Tai vienos iš populiariausių vaikiškų komodų, kurios vilioja nedidele kaina ir itin plačiu dizainų pasirinkimu. Tiesa, šios komodos savo patvarumu neprilygsta medinėms komodoms, tačiau, tikrai gali būti geras pasirinkimas. Galiausiai, vaikų kambario komodos gali būti gaminamos iš plastiko. Šios komodos - itin praktiškos. Jos pasižymi gražia išvaizda, suteikia platų spalvų ir dizainų pasirinkimą. Plastikinės komodos yra itin lengvai valomos, nėra sunkios, puikiai tinka vaiko žaislams laikyti. Tačiau, labai svarbi ne tik medžiaga, iš kurios pagaminta komoda, bet ir medžiagos, kuriomis komodos yra padengtos. Tai lakai ir dažnai, kurie privalo būti saugūs, kad nekeltų vaiko sveikatai jokios žalos. Svarbu pasirinkti kenksmingų medžiagų ir alergenų neturinčius dažus ir lakus, įsitikinti, kad komoda yra patikrinta, o gamintojas garantuoja jos saugumą.

Dydis  

Skirtingos vaikų kambario kambario komodos, gali būt skirtingų dydžių. Dažniausiai, vaikų komodų aukštis maksimaliai siekia 150 cm, tad, komoda galės naudotis ir pats vaikas. Komodos dydį, reikėtų rinktis pagal turimus poreikius bei vaikų kambario dydį. Labai svarbu, kad komoda patogiai sutalpintų vaiko daiktus, drabužius, bet tuo pat metu, neužgožtų kambario, jo interjero. Komoda negali užstoti praėjimo, trukdyti atidaryti duris, langus. Naudinga rinktis komodą, kurį turi gilesnius stalčius, kurie lengvai atsidaro, turi užapvalintus kampus ir garantuoja saugumą. Jei komodą norėsite naudoti ir kaip vystyklų keitimo stalą, vertėtų rinktis platesnį modelį, ant kurio lengvai tilptų vystymo kilimėlis. 

Dizainas ir spalvos 

Galiausiai, labai svarbu atsakingai pasirinkti ir vaikų kambario komodos dizainą ir spalvą. Kadangi, vaikai labai daug dėmesio skiria daiktų vizualiai pusei, labai svarbu, kad komodos dizainas ir spalvos vaikui patiktų. Neutralių spalvų komodos puikiai tiks bet kokio stiliaus vaikų kambaryje. Galima rinktis ir paveikslėliais ir piešiniais papuoštas komodas, kurios tikrai patinka vaikams. Jei vaikas yra vyresnis, naudinga paklausti jo nuomonės, leisti jam, su tėvų pagalba, dizainą ar spalvą pasirinkti pačiam. Vaikams labai patinka ir ryškias detales, raštus turintys dizainai, tad tokio tipo komoda gali būti geras pasirinkimas. Derinkite komodą prie kitų vaikų kambario baldų, jų spalvų ir bendro kambario stiliaus. 

Kokybiška ir stilinga vaikų kambario komoda puikiai papildys kambario interjerą, suteiks daug ir patogios daiktų laikymo vietos. Komodos, o taip pat ir stalai, kėdės, kurių platų pasirinkimą rasite varle.lt, puikiai užpildys vaiko kambarį! 

Užs. Nr. 498004