Kaip greičiau įveikti persikraustymo vargus? Pataria specialistas

persikraustymo
Jeigu greitu metu Jūsų laukia perkraustymo darbai – tokiu atveju siūlome į juos pažiūrėti kuo pozityviau. Tai yra galimybė gyventi ten, kur visada norėjosi, galiausiai, puiki proga peržiūrėti turimus daiktus ir atsisveikinti su tuos, kurie jau yra moraliai bei kitomis prasmėmis pasenę.

Planuojantiems persikraustyti šis straipsnis yra puiki pagalba, kadangi jame pateiksime kelis patarimus, kurie gali padėti perkraustymo darbus atlikti paprasčiau. Apie tai kalbamės su perkraustytoju Sauliumi, kuris teigia, jog svarbiausia – sistemos turėjimas.

Tinkamos pakavimo priemonės

Daugelio daroma klaida yra tinkamų pakavimo priemonių pasirinkimas. Atrodo, kam išlaidauti, kai galima pakuoti į laikraščius? Visgi, dažniausiai tai ne tik reikalauja daugiau laiko, tačiau taip pat ir neapsaugo daiktų. „Mes siūlome ne tik transporto priemones perkraustymui, tačiau taip pat ir pakavimo priemones, kurios skirtos saugiam daiktų pervežimui. Tai ir dėžės, žinoma, burbulinės plėvelės, paprasta plėvelė bei kitos priemonės, kurios ne tik saugo, tačiau ir taupo žmogaus laiką“,- pasakoja Saulius.
Perkraustymo paslaugos Vilniuje dažniausiai rūpinasi darbais nuo A iki Ž, tad klientai labai vertina tokias paslaugas ir patys negaišta savo laiko. Žinoma, esant poreikiui klientas gali pats įsigyti jam labiausiai tinkamas pakavimo priemones, tačiau specialistų patirtis padeda įsigyti tikrai tai, ko reikia, o ne tai – ko gali atrodyti, kad reikės.


Svarbiausia yra sistemingas planavimas

Perkraustymo paslaugas teikiantis Saulius taip pat akcentuoja, kad kraunant daiktus labai svarbu laikytis sistemos, kadangi tai padeda ne tik sutaupyti daug laiko, tačiau ir išvengti blaškymosi, kuris labai vargina. „Geriausia daiktus rūšiuoti kambariais. Nuo miegamojo link virtuvės, tada – vonia, koridorius ir galiausiai, kelios likusios smulkmenos, kurios lieka paskutinės. Taip ne tik kur kas greičiau dirbama, tačiau ir pavyks tinkamai sudėlioti daiktus dėžėmis, kad kai jų priekis greitai – žinotumėte kur ko ieškoti“.
Žinoma, visada verta ant dėžių bei maišelių rašyti užrašus su viduje esančio turinio nurodymu. Ypač tokiu atveju, kai perkraustymo arba įsikūrimo naujoje vietoje planuojamas laiko tarpas yra didesnis nei porą dienų. Tokie užrašai labai gelbėja.


Sudėtingų krovinių vežimas

Papildomas dėmesys turi būti skiriamas tiems kroviniams, kurie reikalauja didesnio dėmesio. Tai gali būti tokie masyvūs daiktai kaip pianinas arba tokie jautrūs – kaip krištolinės vazos. Jiems reikalingos ne tik specialios pakavimo priemonės, tačiau ir garantijos, kurios leis būti ramiu, jog jie saugiai pasieks tikslą. „Mes siūlome daiktų pervežimo garantijas, specialius draudimus, kurie kompensuoja nelaimės išlaidas. Tai mūsų klientams suteikia daugiau ramumo, kad jautrūs, brangūs daiktai tikrai saugiai pasieks tikslą“,- akcentuoja Saulius.
Vežant daugiau dėmesio reikalaujančius daiktus reikalinga ne tik speciali įranga, tačiau taip pat ir žinios. Juk ne taip paprasta iš trečio aukšto išnešti pianiną, kad jis nebūtų subraižytas. Tam reikalingos žinios, tad su gera komanda – viskas kur kas paprasčiau.


Buitinės technikos vežimas

Galiausiai, kur kas daugiau dėmesio reikia skirti ir buitinei technikai, kurią gana paprasta pažeisti netinkamai transportuojant. Vėlgi, su gera komanda viskas bus kur kas paprasčiau. „Reikia nepamiršti, kad net ir buitinė technika reikalauja jos įpakavimo. Dažniausiai pasirenkama burbulinė plėvelė, tačiau galima naudoti ir dėžes. Labai gerai, kai savininkai turi originalias likusias nuo įsigijimo. Pagal galimybes dar geriau, kai techniką galima išardyti dalimis. Tuomet pervežėjai įsipareigoja ir ją surinkti“.
Negaiškite savo laiko ir palikite perkraustymo darbus tiems, kurie tai daro kasdien, tad puikiai išmano visas smulkmenas ir gali garantuoti darbų kokybę.
Užs. Nr. 495339