Natūralios priemonės, užtikrinančios spindinčią ir jaunatvišką odą

nat priemones
Kai kalbama apie odos priežiūros tikslus, atrodo, kad žodis „švytinti“ užima pirmąją vietą. Todėl siekdami sveikos ir skaisčios veido odos, peržiūrėjome tyrimus, pasitelkėme ekspertus ir atsižvelgėme į laiko patikrintus ritualus, kad rastume geriausius patarimus. Šiame sąraše yra tik tie dalykai, kurie iš tikrųjų veikia. Čia rasite patikrintus ir natūralius būdus, padedančius išlaikyti švytinčią odą.

Kasdien naudokite saugų mineralinį kremą nuo saulės

Švarų, mineralinio pagrindo SPF reikėtų naudoti kasdien, visus metus. Ultravioletiniai spinduliai yra vienareikšmiškai kancerogeniški, o jei jums tai nerūpi, pagalvokite apie tuštybę - ultravioletiniai spinduliai yra pagrindinė odos senėjimo tekstūros ir spalvos pokyčių priežastis. Kad apsaugotumėte odą, rekomenduojama naudoti mineralinio pagrindo apsauginį kremą nuo saulės (ieškokite tokių veikliųjų medžiagų kaip cinko oksidas ar titano dioksidas), kurio SPF 30 ar didesnis, ir tepti jį kiekvieną rytą kaip paskutinį odos priežiūros procedūros žingsnį. Kadangi mineralinis apsauginis kremas nuo saulės yra fizinis barjeras, jį reikėtų tepti paskutiniame etape prieš makiažą, nes bet kokios odos priežiūros priemonės, kurias bandysite tepti vėliau, neįsiskverbs į odą.

Be to, protinga apsauga nuo saulės neapsiriboja tik SPF. Visada atsižvelkite į tai, kiek laiko praleidžiate saulėje, taip pat dėvėkite kepures ir kitus apsauginius drabužius.


Išbandykite kolageno papildus

Gausiausias baltymas jūsų organizme ir jūsų odoje yra kolagenas, sakoma https://shop.kosmetikosdnr.lt/ svetainėje. Deja, senstant šio būtino baltymo natūralios atsargos senka. Įrodyta, kad kolageno papildų sudėtyje esančios amino rūgštys gerina mūsų plaukų, odos ir nagų sveikatą. Vartojant hidrolizuotus kolageno peptidus, papildas įsisavinamas organizme ir tada gali palaikyti natūralų kolageno kiekį stimuliuodamas mūsų ląstelių fibroblastus (arba tai, kas visų pirma gamina kolageną ir elastiną), taip skatindamas sveiką, švytinčią ir stangrią veido odą.

Odos šveitimas

Nerekomenduojama naudoti šiurkštaus šveitiklio ar šluostės. Lengvas šveitimas, naudojant nedirginantį rūgštinį valiklį arba toniką, kuris ištirpina negyvas odos ląsteles paviršiuje, padės pasiekti švytinčią odą. Kaip? Pašalinus išorinį negyvų odos ląstelių pertekliaus sluoksnį, išlyginsite odos tekstūrą, padidinsite odos priežiūros priemonių įsisavinimo greitį ir pagyvinsite veido spalvą.

Rūpinkitės savo žarnynu

Tyrimai rodo, kad pagrindinės žarnyno sveikatos problemos gali pasireikšti odoje įvairiais būdais - nuo dėmių iki raudonio. Bendra žarnyno sveikata yra labai sudėtinga ir komplikuota, todėl kiekvienam svarbu (dėl daugybės priežasčių) skirti laiko išmokti rūpintis savo unikalia žarnyno flora ir ją puoselėti. Tačiau šiame straipsnyje pateiksime bendrąsias gaires: viskas, kas nėra sveika jūsų žarnynui (pvz.: cukrus, perdirbtas maistas), gali sutrikdyti žarnyno mikrobų pusiausvyrą ir sukelti oksidacinį stresą bei uždegiminius procesus ne tik žarnyne, bet ir visame organizme. Laikui bėgant, nekontroliuojami šie sutrikimai gali pasireikšti ir odos problemomis.

Įtraukite į savo mitybą sveikų riebalų

Sveiki riebalai, pavyzdžiui, esantys riešutuose, linų sėmenyse ir avokaduose, gali padėti atkurti jūsų organizmo gebėjimą gaminti sveikas ir stiprias ląstelių membranas, kurios gali apsaugoti nuo aplinkos daromos žalos atkuriant odos barjerą. Nepakankamas sveikų riebalų vartojimas gali sukelti odos ir plaukų sausumą, o šių riebalų padidinimas mityboje gali padėti esant tam tikroms odos būklėms, kurioms būdingas pernelyg didelis sausumas. Kiti sveikų riebalų turintys maisto produktai, kuriuos verta žinoti, kad oda švytėtų, yra lašiša, šalavijų sėklos, alyvuogių aliejus ir kiaušiniai.

Palaikykite odos mikrobiomo pusiausvyrą

Kaip ir žarnyno, sveikas, subalansuotas odos mikrobiomas yra labai svarbus norint išlaikyti sveiką ir subalansuotą odą. Šios mikroskopinės bakterijos palaiko odos drėgmę ir elastingumą, kovoja su laisvaisiais radikalais, užkerta kelią išorės pažeidėjams ir net apsaugo nuo žalingų UV spindulių. Saugokite savo odą vengdamos šiurkštaus muilo ir šveitiklių, kurie gali pašalinti eterinius aliejus ir odos mikrobiomą sudarančias bakterijas. Kita vertus, naudokite odos priežiūros produktus, kurie specialiai sukurti odos mikrobiomui stiprinti, pavyzdžiui, turinčius pre-, pro- ir postbiotikų.

Naudokite odos priežiūros priemones iškart po maudynių

Turbūt vienas svarbiausių sveikos odos komponentų yra drėgmė. Drėgmės išlaikymui įtakos gali turėti ne tik kokybiška odos priežiūros rutina, bet ir laikas, kada tepate kosmetikos produktus. Odos priežiūros priemonių imkitės iš karto išlipusios iš dušo. Kasdien po prausimosi veidą ir kūną patepkite drėkinamuoju kremu, kad papildytumėte ir sulaikytumėte drėgmę. Kur kas geriau palaikyti gerą odos būklę, nei bandyti „pasivytisausėjusią, uždegiminę ir nemalonią odą.

Praktikuokite veido masažą

Tai ne tik malonus pojūtis, tačiau taip pat veido masažas gali sumažinti įtampą ir sustiprinti kraujotaką, taip padėdamas išlaikyti sveikas odos ląsteles ir padėdamas limfos drenažui. Kasdien užsiimkite veido gua sha procedūra arba naudokite nefrito volelį. Tai užtruks tik kelias minutes per dieną, o po veido masažo spindesys (dėl minėtos pagerėjusios kraujotakos) bus to vertas.

Valgykite antioksidantais praturtintą maistą

Kuo spalvingesni, tuo geriau. Vienas iš pavyzdžių galėtų būti tamsūs lapiniai žalumynai ir uogos. Iš tiesų vaisiai ir daržovės laikomi geriausiais antioksidantų šaltiniais. Kai kurie antioksidantų kupini maisto produktai, kuriuos reikėtų įtraukti į savo mitybą, yra mėlynės, lapiniai kopūstai, špinatai ir, žinoma, tamsusis šokoladas (tik suprantama, kad pastarojo jokiu būdu nevertėtų padauginti).

Būkite aktyvūs

Fiziniai pratimai gerina kraujotaką visame kūne, todėl į odą patenka gyvybiškai svarbus deguonis, maistinės medžiagos ir mineralai. Apibendrinimas - sportuojant oda tampa šviesesnė ir gražesnė.

Naudokite vitaminą C

Vienas iš geriausių vietinių ingredientų, skirtų švytinčiai odai, yra vitaminas C, kuris veikia visų tipų odą, kad išlygintų ir pašviesintų jos atspalvį. Šiems teiginiams pagrįsti atlikta daugybė mokslinių tyrimų: vitaminas C gali skatinti subalansuotą pigmentaciją, apsaugoti nuo aplinkos agresorių, pagyvinti odos tonusą ir skatinti kolageno bei elastino gamybą. Vitaminas C yra labai svarbus norint turėti švytinčią odą.

Nečiupinėkite odos

Bendroji taisyklė: kai tik užtepsite produktus, nelaikykite savo (greičiausiai purvinų) rankų ant veido. Odos, spuogų ar tiesiog niežtinčių vietų čiupinėjimas sukelia problemos paūmėjimą ir galiausiai gali nulemti infekciją bei randus.

Išlikite hidratuotos

Tai ne mitas - gerti pakankamai vandens yra labai svarbu bendrai odos sveikatai. Tinkamai drėkinama oda išlieka sudrėkinta, sveika ir, kaip atspėjote, švytinti. Jau nekalbant apie visus kitus nesibaigiančius privalumus, kuriuos suteikia pakankamas suvartojamo H20 kiekis. Nors aštuonios vandens stiklinės per dieną yra bendra rekomendacija, vandens suvartojimas nėra universalus, todėl klausykite, ko reikia būtent jūsų organizmui.

Užs. Nr. 494575