Mamos suktinukai

Asmeninė nuotr.
Jolitos VENGRĖ, Šiaulių darbo rinkos mokymo centro darbuotoja, skaitytojams siūlo pasigaminti nuo vaikystės jos labai mėgstamus suktinukus.

„Mama šį patiekalą šeimai gamindavo per šventes. Tai skanus ir ne taip greit pagaminamas valgis. Visi labiau mėgome sūrius patiekalus nei saldumynus, tai mama mus tuo ir lepindavo. Porcijos pagal jūsų norus ir apetitą“, – sako Jolita.

 

Mamos suktinukai

Reikės: pjaustytos nugarinės; prieskonių: druskos, pipirų, česnakų, kalendros; juodos duonos keletą riekių; lašinukų; morkos; miltų; aliejaus,

Nugarinę pamušti, pagardinti paruoštais prieskoniais.

Pagal nugarinės plotį susipjaustyti duonos (be plutos), morkos ir lašinukų juosteles. Ant pagardintos nugarinės kloti duonos, morkos, lašinuko juosteles ir susukti.

Pasidaryti tiek suktinukų, kiek mums reikia. Paruoštus suktinukus apvolioti miltuose ir pakepinti aliejuje.

Apskrudus suktinukams, dar juos truputį troškinti ir patiekti su grietinės ar kitu padažu ir garnyru, koks jums skaniausias.

Tikrai gardu, valgant nesijaučia lašinukų, nugarinė tampa ne tokia sausa, o duona su kmynais priduoda savo skonį.

Skanaus!