Už išgelbėtas gyvybes pareigūnai apdovanoti „Ugniagesio gelbėtojo žvaigžde“

Redakcijos archyvo nuotr.
Šulinį kasę vyrai buvo ištraukti iš beveik keturių metrų gylio duobės. Jei ne pareigūnų profesionalumas ir susivienijusių gyventojų pagalba, šios istorijos pabaiga greičiausiai būtų liūdna.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius nuotoliniu būdu pasveikino Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus, kuriems bus įteikti apdovanojimai. Pagerbimo sulaukė ir lapkričio 8 dieną Šiaulių rajone, Varputėnų kaime, smėliu užverstus šulinio kasėjus išgelbėję pareigūnai.

Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai įvykdė daug fizinės jėgos, žinių ir pasiaukojimo pareikalavusią gelbėjimo operaciją, kurios metu išgelbėjo šulinį kasusius du vyrus. Keturių metrų gylyje juos užgriuvo smėlis. Ugniagesiams gelbėtojams teko darbuotis tris valandas: platinti šulinio duobę, tiekti nukentėjusiems deguonį ir kalbinti juos, skatinti neprarasti vilties.

Už pasiaukojimą, drąsą ir sumanumą atliekant šią gelbėjimo operaciją bei nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklu „Ugniagesio gelbėtojo žvaigždė“ apdovanoti Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas vidaus tarnybos kapitonas Gediminas Pocius, Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas vidaus tarnybos puskarininkis Laimonas Rimkus, šios tarnybos ugniagesys gelbėtojas vidaus tarnybos puskarininkis Irmantas Barauskas, pamainos vadas vidaus tarnybos leitenantas Arūnas Eitmantis, Kuršėnų komandos ugniagesys gelbėtojas vidaus tarnybos puskarininkis Raimondas Ringys ir šios komandos skyrininkas vidaus tarnybos vyresnysis puskarininkis Edvinas Šatkus.

Šalies ugniagesiai gelbėtojai šiemet kilusių gaisrų ir gelbėjimo darbų metu išgelbėjo per 420 žmonių.

„Labai svarbu, kad laiku būtų iškviesta pagalba. Todėl esame dėkingi visiems, kurie skubiai praneša apie gaisrus ir kitus skaudžius įvykius. Būtų gerai, kad žmonės žinotų, jog išvengti nelaimės yra paprasčiau, negu gelbėti žūstantį. Kiekvienu tokiu atveju ugniagesiai deda visas pastangas ir neretai rizikuoja, kad tai pavyktų. Tam būtina tinkama parengtis, didelė ištvermė ir ryžtas“, – sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius S. Greičius.