
Naujausios
Šiaulietis pianistas Arijus IVAŠKEVIČIUS, „Šiaulių krašto“ bičiulis, siūlo pasigaminti savaitgalio desertą. Šio deserto receptą pats kūrė improvizuodamas ir eksperimentuodamas su skoniais.
Krem briule su mango ir imbierų čatniu
4 porcijoms reikės: 3 šaukštų cukraus, 2 kiaušinių trynių, 200 ml grietinėlės (35 proc.), 1 vanilės ankšties, „Didden“ mango-imbierų čatnio (rasite parduotuvėse), šiek tiek rudojo cukraus ir šviežių aviečių.
Pagrindiniame inde sumaišyti cukrų ir kiaušinio trynius.
Kitame inde užkaisti grietinėlę ir prieš jai užverdant, suberti vanilės grūdelius į grietinėlę. Maišyti šaukštu.
Užvirusią grietinėlę per sietelį supilti į cukraus ir kiaušinio trynių masę. Lėtai maišyti, kol visiškai ištirps cukrus.Į paruoštus desertinius indelius įdėti po vieną-du desertinius šaukštelius mango-imbierų čatnio. Iš pagrindinio indo supilti gautą skystą masę į indelius su čatniu. Nuo gautos masės viršaus šaukšteliu nuimti oro burbuliukus.
Desertinius indelius įstatyti į kepimui paruoštą skardą. Į skardą būtina pripilti tiek verdančio vandens, kad vanduo apsemtų 2/3 indelių tūrio.
Kepimo skardą su indeliais įdėti į 170° karščio orkaitę. Kepti 170 ° temperatūroje apie 35 min., kol masė įgaus standžių drebučių pavidalą.
Desertą laikyti šaldytuve ir patiekti ne anksčiau, kaip po 6 val. (geriausia – po 12 val.).
Patiekiant desertą, jį būtina apibarstyti ruduoju cukrumi ir karamelizuoti specialiai tam skirtu prietaisu. Papuošti avietėmis ir melisos ar mėtos lapeliais.
Skanaus!
Puoškite desertą avietėmis – gražu ir skanu.