Prisikėlimo aikštėje – šiauliečių skulptorių kūryba

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Pirmoji paroda Prisikėlimo aikštėje veiks iki rugsėjo 20 dienos.

Šiaulių Prisikėlimo aikštėje nuo pirmadienio eksponuojama profesionalių šiauliečių menininkų skulptūrų paroda.

Parodoje keturi autoriai vitrinose pristato aštuonis kūrinius. Ekspozicijoje – Jono Vaicekausko kūriniai „Grumstas“ ir „Skrydis“ (akmuo, metalas, siūlai), Kazio Bimbos dažyto medžio skulptūros „Valdantieji 1“ ir „Valdantieji 2“, Jono Vaitkevičiaus kūriniai „Atsiklaupusioji“ (granitas) ir „Bičiulystė“ (bronza, granitas), Viliaus Biskio medžio skulptūros „Banga“ ir „Dviveidis“.

„Tai yra nauja ekspozicinė erdvė, architekto Vytenio Rudoko sumanymas. Jis aikštėje yra „įdėjęs“ daug kodų. Kelis jau matėte – ekranas, kuriame buvo rodomi filmai, ant sienos – Šiaulių tentas. Parodai vietos taip pat paruoštos architekto, – sako Šiaulių kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Aušra Brijūnienė. – Dabar – pirmoji paroda, žiūrėsime, ar pasiteisins, kaip ją priims šiauliečiai. Noriu pabrėžti, kad autoriai – visi šiauliečiai, ir ateityje stengsimės parodyti Šiaulių menininkų kūrybą. Yra vizija, kad vitrinose bus ir istorijos, ir meno momentai – labai įvairios ekspozicijos.“

Planuojama, kad keturių skulptorių kūryba Prisikėlimo aikštėje bus eksponuojama iki rugsėjo 20 dienos. Šiuo metu svarstoma, kokia bus nauja ekspozicija.