Naujausios
VELYKOS ANT MŪSŲ STALO
Baigėsi „Šiaulių krašto“ konkursas „Velykos ant mūsų stalo“. Dėkojame aktyviai „Šiaulių krašto“ ir skrastas.lt skaitytojai Odetai Kudopčenkienei už atsiųstus originalius receptus. Odetai atitenka prizas – kosmetikos „Sensilis“ rinkinys.
Odeta daug metų gyveno Šiauliuose, šiuo metu – užsienyje. Save pristato kaip studentę, dviejų vaikučių mamą, kuri tiesiog mėgsta gaminti.
ODETA KUDOPČENKIENĖ: Dalinuosi skaniomis salotomis ir užkandžiais, kurie tikrai papuoš Velykų stalą.
POMIDORAS
Reikės: dviejų rūkytų vištienos blauzdelių, pusės ilgo agurko, vienos poro baltosios dalies, dviejų pomidorų, 2-3 šaukštų grietinės, trupučio druskos ir pipirų.
Vištieną, agurką, porą susmulkiname, įberiame prieskonių, dedame grietinę ir labai gerai išmaišome. Dedame į lėkštę, formuojame apvalų kalniuką ir apdedame smulkintu pomidoru, suteikdami pomidoro išvaizdą.
Mūsų šeimos atradimas. Maniau ,nepatiks niekam, bet visi patenkinti valgė ir pakartoti prašė. Neįprastas derinukas, bet labai skanus, su pikantišku skoniu. O jeigu patieksite porcijomis išskobtų apelsinų indeliuose, svečiai bus maloniai nustebę.
Apelsinų ir krabų lazdelių salotos
Salotoms reikės: vieno apelsino, trijų virtų kiaušinių, vienos skiltelės česnako, 6 krabų lazdelių, 100 gramų konservuotų kukurūzų, majonezo pagal skonį.
Kiaušinius išvirti ir susmulkinti, dėti pjaustytas lazdeles, apelsino minkštimą supjaustyti smulkiai, įspausti česnako, sudėti kukurūzus. Įdėti majonezo ir gerai išmaišyti.
Skanaus.
Vietoj silkės
Užkandžiui reikės: 100 gramų rūkytų lašišų (gali būti ir mažiau), vieno nemažo svogūno ir morkos, keturių pievagrybių, šlakelio aliejaus, trupučio druskos, pipirų.
Daržoves ir pievagrybius pakepiname aliejuje (svogūną susmulkiname, morką sutarkuojame, pievagrybius susmulkiname). Lašišą supjaustome smulkiai ir užklojame daržovių ir pievagrybių sluoksniu. Įberiame druskos ir pipirų.
Raudonviršiai
Šį užkandį radau viename rusiškame puslapyje ir jie ten buvo pavaizduoti kaip musmirytės. Nekilo ranka man jų taškuoti, tad tegul būna raudonviršiai.
Imame du virtus kiaušinius, 50 gramų tarkuoto fermentinio sūrio, dvi skilteles česnako, vieną rūkytą vištienos blauzdelę, du šaukštus neriebaus majonezo, pusę ilgo agurko ir kelis vyšninius pomidorus.
Kiaušinius, sūrį, česnaką sutarkuoti stambia tarka. Vištieną susmulkinti. Viską sudėti į dubenį, dėti majonezo ir gerai išmaišyti. Jei trūksta prieskonių, įberkite pipirų.
Pašlapinkite rankas vandeniu ir darykite vieno kąsnio kamuoliukus. Juos dėkite ant storesnių agurko riekučių, o ant viršaus – per pusę perpjautą vyšninį pomidorą.
Labai skani užkandėlė.