Imbierą užsiaugino dubenyje

Imbierą užsiaugino dubenyje

Imbierą užsiaugino dubenyje

Kuršėniškė Vilija Žalneravičienė pabandė kambaryje išsiauginti imbierą. Tai jai pavyko.

Prekybos centre nusipirkusi imbiero, V. Žalneravičienė atkreipė dėmesį į gumbelius, rodančius, kad iš jų turėtų lįsti daigai. Didesnį imbierą praėjusių metų gruodžio mėnesį pasodino dubenyje.

Imbieras prigijo, sužaliavo, žiedus sukrovė. Dalis jų jau nuvyto, o keletas dar žydės.

„Ekologiškas, augintas be chemikalų. Gavo tik vandens, daugiau nieko“, – sako V. Žalneravičienė, užsiminusi, kad imbiero ieškoti prekybos centre jai nebereikės.

Imbierą iš žemės ištraukti šeimininkė ketina, kai jis nuvys.

V. Žalneravičienė žino, kad imbieras – puikus prieskonis. Jis su medumi ir citrina padeda gintis nuo gripo.

Dietologai šiuo aštriu rytietišku augalu pataria skaninti visus patiekalus, nuo sriubos iki deserto. Imbiero arbatą vartoja norinčios sulieknėti.

Oficialioji medicina neneigia, kad imbieras turi gydomųjų savybių, skystina kraują, padeda nuo peršalimo, bet nerekomenduoja jo vartoti dideliais kiekiais.

„Šiaulių krašto“ inf.

Algimanto BRIKO nuotr.

EGZOTIKA: Vilijos Žalneravičienės užsiaugintas imbieras dar tebežaliuoja kambaryje.

AUGALAS: Stambus imbiero gumbas slypi po žeme.