Braš­ki­nis ti­ra­mi­so tor­tas

Braš­ki­nis ti­ra­mi­so tor­tas

 „Facebook" draugai rekomenduoja!

Praėjusią savaitę „Šiaulių krašto“ „Facebook" puslapyje paskelbėme konkursą „Kepam „Šiaulių krašto“ 25-mečio tortą“. Sulaukėme daug įdomių receptų, tačiau prizą – J.Vysockajos knygą „Receptai visiems metams“ – dovanojame stropiausiai draugei, pirmąjį receptą atsiuntusiai Rasai Maslianikienei. Dėkojame visiems dalyvavusiems konkurse, jiems dovanų – „Šiaulių krašto“ receptų knygutės „Su meile“ ir „Skanu, skaniau, skaniausia“. Dėl prizų atsiėmimo pravešime el. paštu.

Rasa Maslianikienė iš Radviliškio, dirbanti dviejų vaikų mama, „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlo savo šeimos mėgstamiausią, lengvai pagaminamą tiramiso (itališkas desertas) tortą. Rasa tradicinį tiramiso receptą pritaikė visai šeimai. Gaminant nenaudojama kava ir spirituoti gėrimai, tad tortas tinka vaikams. Ypač pagardinus vaikų mėgstamomis uogomis (braškėmis, šilauogėmis) ar vaisiais (bananais, citrinomis, apelsinais ar mandarinais).

Rasa receptą atsiuntė, radusi kvietimą dalyvauti konkurse „Šiaulių krašto“ "Facebook" puslapyje, tačiau kartu su tėvais prenumeruoja ir laikraštį.

Braškinis tiramiso tortas

Reikės: 400 g biskvitinių sausainių „Damų piršteliai“, 500 g maskarponės sūrio, 400 ml plakamosios grietinėlės, 2 pakelių grietinėlės standiklio (arba šaukšto želatinos, ištirpintos karšto vandens vonelėje), indelio kondensuoto pieno, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 1 citrinos sulčių, šviežių braškių ar kt. uogų.

Sirupui: 2 citrinų, 4 šaukštų cukraus, 1 stiklinės vandens.

Maskarponės sūrį, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų, citrinos sultis gerai išmaišome. Sudedame gerai išplaktą su grietinėlės standikliu grietinėlę. Didysis darbas padarytas.

Sausainius labai trumpam pamirkau sirupe. Pirmiausia torto formoje ratu sudedu sausainius, tuomet jais padengiu ir indo dugną. Užpilu jau paruošta maskarponės sūrio mase. Išdėlioju braškes, tinka ir šilauogės, bananai, citrinos, apelsinai (šaltuoju metų laiku puikiai tinka ir šaldytos uogos).Tuomet vėl sluoksnis „Damų pirštelių“ ir taip padarome 2 sluoksnius.

Puošiame braškėmis ar įvairiais Jūsų mėgstamais saldumynais, vaisiais, pabarstukais. Tortą 12 valandų laikome šaldytuve, patogiausia – per naktį.

Skanaus!

Asmeninės nuotr.

NUGALĖTOJAS: Rasos pagamintas braškinis Tiramisu tortas.