„Žybt“ nuotraukos pasiekė Akmenės kraštą

„Žybt“ nuotraukos pasiekė Akmenės kraštą

„Žybt“ nuotraukos pasiekė Akmenės kraštą

Naujosios Akmenės kultūros rūmuose atidaryta Plungės ir Rietavo krašto fotoklubo „Žybt“ fotografijų paroda „Metų laikai“.

Vytautas RUŠKYS

vytautas@skrastas.lt

Parodų salone kūrybą pristato 20 autorių. Vyrauja peizažai.

Klubo pirmininkas Mantas Viržintas galimybę eksponuoti Naujojoje Akmenėje pavadino istorine – iki šiol tai toliausiai nuo Plungės surengta paroda.

Treti metai veikiantis „Žybt“ fotoklubas savo krašte rengia ataskaitines parodas, internetinėje erdvėje organizuoja savo narių fotografijų konkursus, įsijungia į Plungės krašte tradicines fotografijų parodas „Fotoalėja“, „Plungės fotobienalė“. Kūrybingiausi klubo nariai organizuoja autorines parodas.

Daugiau kaip 30 tokių parodų įvairiuose šalies miestuose surengęs ir kelis dešimtmečius fotografuojantis „Žybt“ narys Sigitas Kazlauskas Naujojoje Akmenėje žinomas kaip verslininkas – čia turi vieną savo fotoateljė.

Jis, kalbėdamas parodos atidaryme, pasidžiaugė, kad veikla klube skatina kūrybiškumą. Todėl rengiami kolektyviniai fotografavimai, kuriuos vadina naktiniais pažybčiojimais Plungėje ir Rietave, įsimintina buvo fotosesija ant Medvėgalio piliakalnio.

Žemaitijos regiono fotografų kūrinių pristatyme Naujosios Akmenės kultūros rūmų režisierės Andrėjos Gričiutės sukurtą muzikinę instaliaciją atliko jaunimo lėlių ir dramos kolektyvas „Devynetukas“. Jo programoje pateikta judesiu pagrįsta bėgančio laiko interpretacija, plėtojanti fotografijų parodos pasirinktą temą apie metų laikus gamtoje.

Autoriaus nuotr.

AUTORIAI: Naujosios Akmenės kultūros rūmuose nuotraukas eksponuojančių Plungės ir Rietavo krašto fotoklubo „Žybt“ dvidešimties narių dauguma atvyko į parodos atidarymą.

INTERPRETACIJA: Naujosios Akmenės kultūros rūmų jaunimo lėlių ir dramos kolektyvas judesiu interpretavo bėgantį laiką, susiedamas jį su tokia pat fotografijų tema.