XX Kurtuvėnų teatrų festivalį primins fotografijų albumas

Savivaldybės nuotr.
Fotografijų albume įamžintas pernai liepą Kurtuvėnuose vykęs 20-asis mėgėjų teatrų festivalis.
Vasario pabaigoje išleistas fotografijų albumas „XX teatrų festivalis-konkursas „Kartu“ Kurtuvėnuose“, kuriame įamžintas 2020 metų liepos 25-26 dienomis Kurtuvėnuose vykęs jubiliejinis – 20-asis mėgėjų teatrų festivalis.

Solidžiame albume pasakojimas apie 20-ąjį Kurtuvėnų teatrų festivalį-konkursą pateiktas kurtuvėniškio fotomenininko, pedagogo Algirdo Kontrimo ir Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro specialistės informacijai Justinos Rutkauskienės fotografijose. Justina Rutkauskienė – ir įvadinio knygos straipsnio autorė.

Fotografijų albume – festivalio atidarymo vaizdai, visų festivalyje dalyvavusių trupių spektaklių nuotraukos, taip pat gausu aktorių ir žiūrovų portretų, jaukios festivalio aplinkos.

Albumo sudarytojo, vieno pagrindinių festivalio organizatorių – Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro režisieriaus Zenono Gestauto teigimu, jau yra išleista keliolika visoje Lietuvoje garsėjančio Kurtuvėnų mėgėjų teatrų festivalio fotoalbumų, kurie tampa puikiu rajono teatrinės kultūros metraščiu, turinčiu ir istorinę, išliekamąją vertę.

Kurtuvėnų mėgėjų teatrų festivalyje kviečiami dalyvauti mėgėjų teatrai iš visos Lietuvos, žiūrovai į Kurtuvėnus taip pat suvažiuoja iš visos šalies. Kurtuvėnų festivalis-konkursas yra unikalus ir tuo, jog žiuri komisijai vadovauja vienas garsiausių šalyje profesionalaus teatro režisierių profesorius Gytis Padegimas.

Kurtuvėnuose festivalis visada sutampa su iškiliaisiais Kurtuvėnų šv. Jokūbo bažnyčioje rengiamais šv. Jokūbo atlaidais, festivalio metu vyksta ir kultūros, paveldo, istorijos ir dabarties temas gvildenanti konferencija, vyksta muzikinė teatrališkoji naktis – visa tai ir atsispindi fotografijų albume.