Vyko „Muzikinių bažnyčių naktų“ uždarymo koncertas

Robertos GRICIŪTĖS nuotr.
Klasikinės ir sakralinės muzikos „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ koncertų ciklas baigėsi Meškuičių Šv. Vyskupo Stanislovo bažnyčioje.

Klasikinės ir sakralinės muzikos mėgėjai į koncertų ciklo „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ baigiamąjį koncertą rinkosi į Meškuičių Šv. Vyskupo Stanislovo bažnyčią, kur skambėjo Klaipėdos brass pučiamųjų kvinteto atliekama klasikinė baroko ir šiuolaikinių autorių bei lietuvių kompozitorių sukurta muzika. Pilnutėlė bažnyčia klausėsi V. A. Mocarto, Rimanto Giedraičio ir kitų autorių kūrinių.

Audringais aplodismentais buvo sutiktas saksofono virtuozas, profesorius Petras Vyšniauskas, kuris paskleidė fantastinius muzikos garsus po bažnyčios skliautais.

Koncerto pabaigoje publika atsistojusi plojo atlikėjams, o žiūrovų širdys prisipildė nepaprastu džiaugsmu ir gėriu, kuriuos padovanojo koncerto atlikėjai.

Padėkos žodį tarė Šiaulių rajono savivaldybės vadovai – meras Česlovas Greičius ir mero pavaduotojas Eimantas Kirkutis. Atlikėjams dėkojo ir Meškuičių seniūnijos bei bendruomenės atstovai, kultūros darbuotojai.

Meškuičių bažnyčia ir nuostabia publika labai džiaugėsi maestro Petras Vyšniauskas. Jo manymu, šis koncertų ciklas yra geras pavyzdys jog ir mažuose miesteliuose, o ne tik Vilniuje ar kituose didmiesčiuose gali būti surengiami panašūs fantastiški koncertai, skleidžiantys profesionalųjį meną.

„Aš labai nustebęs, kaip maloniai žmonės priima, supranta pučiamųjų muziką“, – po koncerto kalbėjo pučiamųjų muzikos virtuozas Petras Vyšniauskas.

Klaipėdos brass pučiamųjų kvinteto vadovas Sigitas Petrulis pažymėjo, jog kolektyvas yra parengęs programų ir su dainininkais.

„Mes esame pradėję tokį ciklą dabar – brass kvintetas plius fleita, brass kvintetas plius klarnetas, brass kvintetas plius obojus, vasarą grojome brass kvintetas plius fortepijonas. Sausio mėnesį pas mus atvyksta fogotistas Žilvinas Malys iš Čilės“, – kalbėjo Sigitas Petrulis.

Meškuičių Šv. Vyskupo Stanislovo bažnyčios klebonas Vytautas Ripinskis baigiamuoju koncertų ciklo „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ pažymėjo tris sukaktis – savo kunigystės 30-mečio paminėjimą, prieš 30 metų įvykusį vizitą Vatikane ir susitikimą su Popiežiumi Jonu Pauliumi II, o taip pat Popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymą Meškuičių parapijoje Kryžių kalne. Ta proga bažnyčioje atidaryta puiki klebono Vytauto Ripinskio autorinė meninių fotografijų paroda apie Kryžių kalną.

Šeštąją vasarą prasmingais, profesionaliausių ir žinomiausių Lietuvos atlikėjų koncertais, ciklas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ baigėsi. Šio projekto sumanytojas ir režisierius bei koordinatorius Zenonas Gestautas pažymėjo, jog visi koncertai vyko pilnutėlėse bažnyčiose ir jau dabar yra dėliojama kitų metų ciklo programa.