Vyko festivalis „Ir ežeras turi ausis“

Šiaulių kultūros centro archyvo nuotr.
Rėkyvos ežero pakrantėje vyko performatyvios poezijos ir muzikos festivalis „Ir ežeras turi ausis“.
Rugpjūčio 21-ąją Šiauliuose, Rėkyvos ežero pakrantėje, iki vidurnakčio šėlo repo, hiphopo ir kitos alternatyvios muzikos gerbėjai – vyko performatyvios poezijos ir muzikos festivalis „Ir ežeras turi ausis“.

Šiauliečiai ir miesto svečiai galėjo dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse su gerai žinomais savo srities specialistais, klausytis koncerto po atviru dangumi.

Festivalis prasidėjo išskirtinėse EŽERO kūrybinėse dirbtuvėse. Jose išbandyti save ir įgyti naujų patirčių galėjo visi susirinkusieji. Kartu su haiku poezijos atstovu Artūru Šilansku buvo kuriamos eilės, beatboxeris Žygimantas Gudelis Gon kvietė išbandyti savo lūpų galimybes, o Rokas Jama Grajauskas mokė improvizacinės kūrybos.

Performatyvios poezijos ir muzikos festivalyje „Ir ežeras turi ausis“ veikė ir kiek kitokia EŽERO biblioteka, kurioje susirinkusieji savo rankų miklumą galėjo išbandyti spausdinimo mašinėlių varžybose.

Norintieji rasti ramybės oazę, galėjo išbandyti poezijos skaitymą hamakuose. Sutemus EŽERO ekrano erdvėje buvo rodomi 1970–2000 metais sukurti hiphopo klipai.

Prieš didįjį festivalio koncertą užlipti ant scenos ir paviešinti savo kūrybą buvo kviečiami drąsiausi renginio svečiai. Ryžosi trys kūrėjai.

Po jų pasirodymo EŽERO scenoje muzikavo penki alternatyvios muzikos atlikėjai ir grupės – reperiai Erkė ir Kigidi Karma, „Freestarz“, keturių atlikėjų muzikinis projektas „Okata“ ir grupė „Vilniaus energija“.