Vokalo žvaigždė dovanojo staigmeną

Vokalo žvaigždė dovanojo staigmeną

Vokalo žvaigždė dovanojo staigmeną

Trečiadienio vakarą Valstybinio Vilniaus kvarteto ir kamerinio dainavimo žvaigždės Juditos Leitaitės koncertas liks nepamirštamas pakruojiečiams ir „Atžalyno“ gimnazijos vaikinų ansambliui. Solistė, išgirdusi repetuojančius gimnazistus, sumanė staigmeną – koncerte padainuoti kartu.

Janina VANSAUSKIENĖ

pakruojis@skrastas.lt

Koncertai – rėmėjų dovana

Nacionalinės filharmonijos atlikėjų koncertus Pakruojyje bei Linkavičiuose socialinių globos namų gyventojams dovanojo rėmėjai.

Šiemet muzikinių vakarų koordinavimo reikalus iš verslininkės Laimos Kanaukienės perėmė Savivaldybė. Verslininkės iniciatyva pasaulinio garso atlikėjai koncertuoti į Pakruojį bei aplinkinius rajonus važiuoja jau ne vienerius metus.

Trečiadienį po koncerto Linkavičiuose socialinės globos namų gyventojams Valstybinis Vilniaus kvartetas ir solistė Judita Leitaitė muzikavo pilnoje žiūrovų Pakruojo kultūros centro salėje.

„Rėmėjų dėka turime galimybę muzikos šviesą nešti žmonėms ir mažuose miesteliuose, ir socialinės globos įstaigose“, – dėkodama už aukštosios muzikinės kultūros sklaidos galimybes sakė Lietuvos nacionalinės filharmonijos koncertų organizatorė Vilija Dačinskienė.

Solistės sumanymas sujaudino

Į koncerto Pakruojyje programą buvo įtrauktas ir „Atžalyno“ gimnazistų ansamblio pasirodymas. Vaikinai planavo koncertą baigti keliomis savo repertuaro dainomis.

Tačiau kai solistė J. Leitaitė su Vilniaus kvartetu atvyko į Kultūros centrą, programa staigiai keitėsi. Garsioji Lietuvos dainininkė, išgirdusi repetuojančius vaikinus, pareiškė, jog nori su jais koncerte dainuoti kartu.

„Vaikinai sunerimo: kaip išlaikyti savo balso partijas šalia tokio stipraus mecosoprano“, – apie jaudulį, kurį sukėlė solistės sumanymas  prisiminė ansamblio koncertmeisterė Rūta Venclovienė.

Koncerto pabaigoje nuskambėjus solistės ir ansamblio atliekamai B. Gorbulskio dainai „Oi, motinėle“ ir A. Raudonikio „Lauksiu tavęs ateinant“, salėje sugriaudėjo plojimai – kūriniai suskambėjo neįtikėtinai darniai ir naujai.

„Buvo sunkus išbandymas. Ir dabar dar visas kūnas dreba“, – kalbinti po koncerto sakė „Atžalyno“ dainininkai. Laimingos šypsojosi ir vaikinų mokytojos R. Venclovienė, Ingrida Tuomienė bei Aušrelė Nazarovaitė.

„Atžalyno“ vaikinų ansamblis praėjusiais metais dainavo kartu su operos solistu Liudu Mikalausku.

Autorės nuotr.

STAIGMENA: „Atžalyno“ vaikinų ansambliui buvo staigmena, kad kamerinio dainavimo garsenybė Judita Leitaitė panoro su jais dainuoti kartu.

DŽIAUGSMAS: Gimnazistų mokytojoms Rūtai Venclovienei (dešinėje) ir Ingridai Tuomienei buvo didžiulis džiaugsmas, scenoje matyti savo auklėtinius kartu su garsiąja soliste.