Vitalija Kurtinaitienė pasidalijo gyvenimo „razinomis“

Vitalija Kurtinaitienė pasidalijo gyvenimo „razinomis“

Vitalija Kurtinaitienė pasidalijo gyvenimo „razinomis“

Šešiasdešimtmetį švenčianti Vitalija Kurtinaitienė Šiaulių universiteto Dailės galerijoje atidarė jubiliejinę parodą „Razinų skonis“. Pasveikinti autorę susirinko gausus būrys kolegų, draugų, mokinių, artimųjų ir meno mylėtojų.

Jurgita JUŠKEVIČIENĖ

jurgita@skrastas.lt

Būrys sveikintojų ir glėbiai gėlių

Lankytojai, šventiškai nusiteikę ir su gėlėmis rankose apžiūrinėjo keramikos kūrinius: pano, skulptūrėles, vazas, kitus dekoratyvius daiktus, ir tarpusavyje kalbėjosi, kad tiek žmonių ŠU Dailės galerija dar nėra mačiusi.

Tokio didžiulio dėmesio nesitikėjo ir pati parodos autorė keramikė Vitalija Kurtinaitienė, vis dėkodama susirinkusiems.

Mėlynais šalikais pasipuošę Šiaulių dailės mokyklos mokytojai savo komandos narei V. Kurtinaitienei įteikė didžiulę auksinę kūrybos vinį. „Be to, juk ant vinies kabinami darbai“, – juokavo sveikintojai.

"Raganų klubo" kolektyvas savo narei padovanojo paveikslą, sudėliotą iš razinų. Kultūros skyriaus vedėja Patricija Poderytė įteikė mero padėką už indėlį į miesto kultūrinį gyvenimą. Daug šiltų žodžių sakė keramikės mokiniai ir mokytojai, kolegos ir meno žinovai. O gėlių glėbius vos spėjo nešti merkti pagalbininkai.

„Labai džiaugiuosi, kad gyvai esant galiu matyti ir užuosti tiek gėlių. Dargi žiemos vidury“, – po parodos šypsodamasi sakė V. Kurtinaitienė.

„Razinos“

Paroda pavadinta „Razinų skonis“. Kodėl? „Tai meilės, gyvenimo, mokslo, žinių koncentratas. Kadangi jau ilgą laiką dirbu su mokiniais, mes dalijamės sukauptomis „razinomis“. Kiekvienas renkam savąsias „razinas“ ir atsakome už sukauptą bagažą“, – taip parodos pavadinimą paaiškino autorė.

Beveik visi parodoje eksponuojami darbai sukurti per 2013-uosius. V. Kurtinaitienė sako, kad juose atsispindi tai, ką matė ir jautė užversdama šeštos dešimties puslapį. Pasak keramikės, šiems darbams įkvėpė gyvenimas, aplinka, žmonės, per gyvenimą surinktos „razinos“.

„Razinų skonis“ – tai antroji V. Kurtinaitienės personalinė paroda. Pasak kūrėjos, ne taip paprasta surengti didelę parodą, nes kūriniai – trapūs, o ir atvežti tiek kūrinių nėra lengva.

Paroda veiks iki sausio 23 dienos.

Jono TAMULIO nuotr.

AUTORĖ: Su jubiliejumi ir antrąja personaline paroda pasveikinti keramikę Vitaliją Kurtinaitienę susirinko didžiulis būrys draugų, kolegų, mokinių ir artimųjų.

„BIOGRAFIJA": „Kiekvieni metai – kaip degtukų dėžutės. Kai kurie metai ryškūs, kai kurie neišsiskiriantys, o gale – daugtaškis. Nežinau, kada sudeginsiu paskutiniąją“, – apie savo kūrinį „Biografija“ sakė keramikė V. Kurtinaitienė. Ant kai kurių „degtukų dėžučių“ užrašyti metai, kurie buvo kažkuo įsimintini.

RAZINOS: „Rozinų skonį“ įkvėpė žmonės, aplinka, per gyvenimą surinkta tai, kas svarbiausia, gražiausia, įdomiausia, – „razinos“.