Virtuali biblioteka ELVIS skaitytojams

Viešosios bibliotekos nuotr.
Mokymuose apie elektroninių leidinių valdymo informacinę sistemą (ELVIS) dalyvavo Akmenės rajono bibliotekininkai.

Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko mokymai, kuriuos vedė Lietuvos audiosensorinės bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė, atstovė regionams Danguolė Kaktavičienė. Mokymuose dalyvavo Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, miestų, miestelių, filialų ir mokyklų bibliotekininkai. Norint, kad skaityti galėtų visi, ieškoma būdų, kaip padaryti knygas prieinamas skirtingoms auditorijoms.

Vyr. bibliotekininkė Danguolė Kaktavičienė supažindino mokymų dalyvius su ELVIS – elektroninių leidinių valdymo informacine sistema. Mokymų metu išsamiai supažindinta, kokie asmenys gali naudotis šia sistema. Tai asmenys, kuriems rega silpsta dėl amžiaus ar ligos, vaikai, turintys mokymosi ar raidos sutrikimų, vaikai ir suaugusieji, turintys skaitymo sutrikimą (disleksiją), silpnaregiai ir neregiai, asmenys, kurie dėl fizinės negalios ar ligos negali laikyti knygos rankose, perversti puslapių, ilgai sėdėti ir visi kiti. Informuota, kaip prisijungti prie ELVIS sistemos, kokius dokumentus reikia turėti, norint skaityti ELVIS sistemoje esančias knygas.

Liepos, spalio mėnesiais į Naująją Akmenę, į Viešąją biblioteką ir į jos miestų, kaimų filialus atvyks ELVIS autobusas su elektroninių leidinių valdymo informacinės sistemos pristatymu.