Venclauskių namuose-muziejuje – modernizmo architektūros paroda vaikams

„Aušros“ muziejaus nuotr.
Parodos lankytojai galės apžiūrėti keliose Venclauskių namų-muziejaus erdvėse veikiančią parodą.

Sekmadienį Šiauliuose, Venclauskių namuose-muziejuje, atidaryta paroda „Modernizmo architektūra Šiauliuose: pažink, kurk, žaisk“. Renginyje dalyvavo parodos autorė architektė Eglė Januškienė. Mažų ir didelių lankytojų laukė interaktyvi pažintis su tarpukario architektūra.

Paroda „Modernizmo architektūra Šiauliuose: pažink, kurk, žaisk“ pasakoja apie tarpukario architektūrą, kuri tuo laikotarpiu puošė miestą ir išliko iki šių dienų.

Parodoje veiklų ras visa šeima. Ji sudaryta iš trijų skirtingų erdvių: Modernizmo miestelio, Maketų kambario ir Požeminio pasaulio. Kiekviena jų pristato Šiaulių tarpukario modernizmo ypatybes ir architektūros bei urbanizacijos procesus: pirmoje erdvėje vaikai susipažins su modernizmo architektūra ir tarpukario laikmečiu, ties naujus kelius ir kils su liftu į dangoraižio aukščiausią aukštą. Maketų kambaryje vaikai kviečiami patys projektuoti, statyti miestus, namus ir kurti jų maketus. O nusileidę į Požeminį pasaulį vaikai prisilies prie inžinerinių sprendimų ir į pastatus ties vandentiekio tinklus.

Parodoje derinama žaisminga patirtis ir praktinė edukacija. Instaliacijos, žaislai, dirbtuvių stalai kviečia lankytojus įsitraukti į veiklą ir pažinti architekto profesiją. Kurdami, statydami, įsitraukdami į kūrybinį procesą, vaikai patys galės pasijusti architektais.

Parodos autorė kaunietė architektė Eglė Januškienė kuria parodas, orientuotas į mažuosius muziejaus lankytojus. Jos sukurta Kauno modernizmą pristatančia paroda džiaugėsi lankytojai Kauno miesto Galaunių namuose-muziejuje. O šiais metais architektė maloniai sutiko sukurti parodą apie Šiaulių modernizmo architektūrą.

Paroda veiks iki gruodžio 15 dienos.