Vasaros renginių ciklas šiauliečiams siūlo 12 koncertų

Vitalio LEBEDŽIO nuotr.
Koncertinės įstaigos „Saulė“ vadovas Vaidotas Katutis kvietė šiauliečius ir miesto svečius į „Saulės vasaros koncertus“.

Gegužės 22 dieną prasideda tradicinis Šiaulių miesto koncertinės įstaigos „Saulė“ organizuojamas ciklas „Saulės vasaros koncertai“, kuris šįmet vyks jau septintą kartą. Koncertinės įstaigos „Saulė“ vadovas Vaidotas Katutis pristatė renginių ciklą spaudos konferencijoje.

Nuo gegužės iki rugpjūčio mėnesio 12 nemokamų kokybiškos muzikos įvairiam skoniui koncertų nuskambės Šiaulių centrinio bulvaro amfiteatre, koncertų salėje „Saulė“ bei kitose miesto erdvėse.

Jau šį trečiadienį, gegužės 22-ąją ciklą koncertu „Pavasario balsai“ atidarys vasaros renginių ciklą pradės Šiaulių pučiamųjų orkestras drauge su Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos bei Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos auklėtiniais.

Gegužės 29 dieną bus galima išgirsti „Lotynų Amerikos hitus Bigbendo muzikos garsais“, atliekamus Šiaulių bigbendo. Į koncertą bulvare šalia dailės galerijos „Dainų bulvaro muzika“ pakvies Šiaulių Dainų muzikos mokyklos mokiniai bei meno kolektyvai.

Net keturi skirtingi pasirodymai laukia žiūrovų birželį. Pirmosiomis mėnesio dienomis nuskambės bendras Šiaulių pučiamųjų orkestro, S. Sondeckio menų gimnazijos mokinių ir solistų Adrijanos Balsytės, Romualdo Juzukonio bei Virginijaus Barzinskio koncertas.

Į vasaros renginių ciklą įtrauktas ir birželio 7-ąją vyksiantis koncertas, kuriuo po keleto metų pertraukos bus atidaryta koncertų salė „Saulė“.

„Pirmajame koncerte „Birželio Allegro“ atnaujintoje didžiojoje koncertinės įstaigos scenoje pasirodys ne tik visi trys mūsų orkestrai, bet ir Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“, o taip pat solistai: Liudas Mikalauskas, Egidijus Bavykinas, akordeonininkas Jonas Vozbutas ir smuikininkai Vilhelmas Čepinskis, Viktorija Čepinskienė bei Jūratė Stakvilevičienė. Tai – vienintelis ciklo koncertas, į kurį žiūrovai bus įleidžiami su kvietimais“, – į renginį kviečia Vaidotas Katutis.

Kvietimus į šį koncertą bus galima atsiimti nuo gegužės 27 dienos pradėsiančioje veikti „Saulės“ kasoje bei elektroninėje bilietų platinimo sistemoje.

Birželį pasirodymais muzikiniame cikle „Saulės vasaros koncertai“ užbaigs folkloro ansamblis iš Vokietijos „Dürrwanger Danzfreunde“, Šiaulių miesto kultūros centro „Laiptų galerija“ folkloro ansamblis „Salduvė“ bei Šiaulių pučiamųjų orkestras.

Organizatoriai siekia klausytojams pristatyti ne tik jau puikiai jiems žinomus, bet ir naujus atlikėjus. Vienas tokių liepos mėnesį koncerte „Muzikinis ekspresas: OMAHA – ŠIAULIAI“ kartu su Šiaulių S. Sondeckio menų gimnazijos jaunaisiais atlikėjais ir miesto „Romuvos“ gimnazijos džiazo orkestru „Romuva“ pasirodysiantis jaunimo džiazo ansamblis „MAYJO“ iš Omahos miesto JAV, su kuriuo Šiauliai palaiko bendradarbiavimo ryšius.

„Saulės“ vadovas pabrėžė įstaigos siekį renginių cikle pasiūlyti kuo įvairesnius muzikos žanrus skirtingo amžiaus klausytojams. Rugpjūtį ciklą užbaigs dar keturi koncertai, kuriuose daugiausia pasirodys jaunieji atlikėjai. Į sceną žengs grupė „Innerbloom“, „Vasaros rečitalį“ susirinkusiems dovanos Kamilė Fokaitė (sopranas) ir Lukas Sandhu (baritonas). Ciklą uždarys pernai metų Jaunųjų Lietuvos Šiaurės regiono atlikėjų ir grupių konkurso „Šiaurės pašvaistė“ finalininkų koncertas, kurio metu Šiaulių bigbendas pasirodys su grupe „Kasetė“ ir soliste Neila Šliauteryte.

Koncertus ves Raimonda Sližienė ir Gretė Každailytė.

Išsamią „Saulės vasaros koncertų“ programą galima rasti koncertų salės „Saulė“ interneto svetainėje ir feisbuko paskyroje.

Visi vasaros ciklo koncertai bus nemokami. Esant blogam orui, Šiaulių amfiteatre po birželio 7 dienos numatyti koncertai bus perkeliami į koncertų salę „Saulė“.