Varžėsi Radviliškio rajono šokėjai

Jolitos PLUKIENĖS nuotr.
Varžytuvių „Patrepsynė-2022“ Radviliškio rajono atrankos turas – tikra šokių šventė.

Balandžio 2 dieną Radviliškio miesto kultūros centro mažojoje salėje vyko respublikinių mokinių folklorinių šokių varžytuvių „Patrepsynė-2022“ Radviliškio rajono atrankos turas. Į varžytuves atvyko folklorinių šokių entuziastai iš Radviliškio rajono Alksniupių pagrindinės mokyklos folklorinių šokių kolektyvo „Riešutėliai“ mažųjų grupės šokėjai, Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos šokių grupė „Dūkymėlis“ ir Radviliškio Vaižganto progimnazijos šokėjai.

Mokiniai varžėsi trijose grupėse – pradedančiųjų, pažengusiųjų ir patyrusiųjų.

Po finalinių šokių buvo atrinktos septynios poros, jos gegužės 19 dieną atstovaus Radviliškio rajonui respublikiniame moksleivių folklorinių varžytuvių „Patrepsynė-2022“ finaliniame renginyje Šiaulių kultūros centre. Šauniausiomis šokėjų poromis pripažintos ir kelialapius į finalą gavo Saulė Naičenko ir Augustas Kazakevič (Radviliškio Vaižganto progimnazija, mokytoja Vida Gilienė), Eva Šimkutė ir Armandas Barakauskas, Kamilė Savickaitė ir Lukas Plačinskas, Rusnė Šimkutė ir Matas Kazlauskas, Evelina Barakauskaitė ir Edenas Grebliauskas, Augustė Stradomskytė ir Rokas Šimkus, Odeta Stradomskytė ir Vytenis Ribačenka (Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazija, mokytoja Džiuljeta Ragauskienė).

Visi varžytuvių dalyviai, folklorinių šokių puoselėtojai, šokėjų mokytojai, komisija apdovanoti organizatorių ir rėmėjų padėkomis ir prizais.