„Vaikystės vaivorykštėje“ mirgėjo vaikų kolektyvai

„Vaikystės vaivorykštėje“ mirgėjo vaikų kolektyvai

„Vaikystės vaivorykštėje“ mirgėjo vaikų kolektyvai

Savaitgalį į Šiauliuose kas dvejus metus vykstantį VI meninės raiškos festivalį-konkursą „Vaikystės vaivorykštė“ suvažiavo per 400 vaikų iš Lietuvos ir Latvijos. Daugiausiai įvertinimų susišlavė šiauliečiai.

Natalija KONDROTIENĖ

natalija@skrastas.lt

Šimtai šokėjų

Penktadienį ir šeštadienį Šiaulių kultūros centre, kuriame vyko VI meninės raiškos festivalis-konkursas „Vaikystės vaivorykštė“, zujo įvairaus amžiaus vaikai – vieni su tėvais ir choreografais ruošėsi ir skubėjo į pasirodymus, kiti jau keliavo aplankyti miesto po pasirodymų scenoje.

Kiekvienoje erdvėje repetavo, matavosi ar lygino paruoštus kostiumus, tvarkėsi šukuosenas vaikai nuo 3 iki 14 metų.

Mažiausias šokėjas – vos trejų-ketverių metų mergaites, užkulisiuose buvo sunkiausia tramdyti, jos vos nustigo vietoje, tėvai piešė pelyčių ūselius, tvarkė išsitaršančias sukneles ir kepuraites.

Festivalio organizatorė meninės raiškos mokyklos „Incognito“ mokytoja Virginija Medžiaušienė pasidžiaugė, kad pirmajame, prieš dešimt metų vykusiame, festivalyje dalyvavo vos 20 šokių kolektyvų, tai praėjusiais metais, kaip ir šiemet, sulaukta 40.

„Šį kartą neatvažiavo svečiai iš Ukrainos, kurie ne kartą dalyvavo, tačiau atvažiavo kolektyvai iš Latvijos. Džiaugiamės, kad ir sunkiu ekonominiu laiku sulaukiame entuziastų, kurie atvažiuoja“, – sakė V. Medžiaušienė.

Visi buvo apdovanoti

Šokių kolektyvų sulaukta iš Rygos (Latvija), Klaipėdos, Jurbarko, Vilniaus, Kauno, Naujosios Akmenės, Šeduvos, Meškuičių.

Festivalyje šokėjų pasirodymai buvo vertinami 4-7, 7-10, 10-13 metų amžiaus kategorijose.

Per abi dienas 4-7 metų grupėje pirmas vietas pelnė Šiaulių Dainų progimnazijos šokio studija „Kosmėja“, Klaipėdos jaunimo centro choreografijos studija „Inkarėlis“.

7-10 metų grupėje pirmas vietas pelnė Šiaulių šokių studija „Žvaigždutė“, Šiaulių Dainų progimnazijos šokio studija „Kosmėja“, Kauno baleto studija „ Petite danse“.

10-13 metų grupėje pirmoji vieta atiteko Pabradės meno mokyklos šokių kolektyvui „Dangiukai“, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos šokių kolektyvui „Desirei“.

Grand prix pelnė Šiaulių Dainų progimnazijos šokio studija „Kosmėja“, Jurbarko kultūros centro šokių studija „Šypsena“. Visi šokėjai buvo apdovanoti festivalio diplomais, medaliais, suvenyrais, dovanomis. Labiausiai šokėjus džiugino gauti didžiuliai kukurūzų maišai.

Festivalyje – ne tik šokis

Pasak V. Medžiaušienės, šis meninės raiškos festivalis-konkursas – šalyje yra vienintelis ir išskirtinis, nes šokantys vaikai savo talentą gali atskleisti piešdami ir kurdami eiles.

Prieš mėnesį šokėjai siuntė dailės darbus, piešinius tema „Garso spalva“ bei kūrė eiles, kuriose būtų žodžiai „vaikystė“, „vaivorykštė“ ar jų sinonimai, jie buvo eksponuojami Kultūros centro fojė.

Šiaulių Vijolių vidurinės mokyklos komisija iš 50 atsiųstų piešinių atrinko labiausiai atitikusius temą. Diplomais ir dovanomis apdovanoti 7 vaikai.

Gražiausio kūrybinio posmo konkurse nugalėjo Šiaulių rajono Meškuičių gimnazijos šokių grupės „Padūkėliai“ šokėja 9 metų R. Čerkauskaitė, buvo apdovanoti ir kolektyvinio kūrybinio darbo nugalėtojai – Rygos vaikų kūrybos studija „Sun Rise“.

Jono TAMULIO nuotr.

DALYVIAI: Penktadienį ir šeštadienį Šiauliuose vyko VI meninės raiškos festivalis-konkursas „Vaikystės vaivorykštė“, kuriame dalyvavo apie 400 vaikų.

DOVANOS: Kolektyvai gavo diplomų, atminimo dovanų ir po didelį kukurūzų maišą.

GALIMYBĖ: Festivalio organizatorė meninės raiškos mokyklos „Incognito“ mokytoja Virginija Medžiaušienė pasakojo, kad vaikams šis festivalis-konkursas – galimybė išbandyti savo kūrybiškumą ne tik scenoje, bet ir kuriant eiles ar piešiant.