„Vaikų Eurovizijos“ atranka šiauliečiui buvo sėkminga

„Vaikų Eurovizijos“ atranka šiauliečiui buvo sėkminga

„Vaikų Eurovizijos“ atranka šiauliečiui buvo sėkminga

Keturiolikmetis šiaulietis, „Juventos“ progimnazijos moksleivis Bernardas Garbačiauskas finalinėje “Vaikų Eurovizijoje“ laimėjo trečiąją vietą. Dainininkas planuoja dalyvauti ir kitų metų atrankoje.

Živilė KAVALIAUSKAITĖ

zivile@skrastas.lt

„Aš jaučiuosi taip, kaip laimėjęs pirmąją vietą“, — taip savo pasiekimą po konkurso įvertino Bernardas. Sužinojusios, kad B. Garbačiausko daina pateko tarp trijų geriausiųjų, iš džiaugsmo apsiašarojo jam talkinusios mergaitės.

„Vaikų Eurovizija — konkursas, visi įsitempę, stengiasi geriau pasirodyti, atsipalaidavimo nėra. Prieš konkursą negalvojome apie tokią aukštą vietą, tai mums buvo kaip dovana“, — sako Laura Remeikinė, “Lauros studijos“, kurioje dainuoja Bernardas, vadovė, dainos bendraautorė.

Bernardas, talkinant pritariančiosioms vokalistėms, atliko dainą „Namo“. Žodžius šiai dainai parašė L. Remeikienė, muziką kūrė abu su Bernardu ir Kaune gyvenančiu daininkinu Linu Adomaičiu (pagal konkurso taisykles autorinę dainą jaunieji dainininkai galėjo ruošti padedant profesionalams). Scenoje Bernardui talkino šokėjos ir “Ritmas kitaip“.

Pasak Lauros, laiko pasirengti konkursui buvo nedaug. Pradinę dainos versiją konkurso organizatoriams reikėjo atsiųsti rugpjūčio pabaigoje, tad ruošimuisi finalui beliko pora savaičių.

„Bernardas — itin pozityvus, kitoks nei dauguma jo vienmečių, — sako L. Remeikienė. — Jis domisi daugybe dalykų, visada puikiai nusiteikęs: ar lyja lietus, ar šviečia saulė — jam gerai. Jis nori eiti į mokyklą, jam visi mokytojai geri, jis gyvena muzika, piešia.“

Kitąmet — paskutinieji metai, kada „Vaikų Eurovizijoje“ Bernardas dar galės dalyvauti: šio konkurso dalyviams negali būti vyresni nei 15 metų. Pasak L. Remeikienės, Bernardas konkurse žada ne tik dalyvauti, bet ir laimėti.

Šiemet dėl teisės atstovauti Lietuvai gruodžio 3 dieną Jerevane vyksiančiame tarptautiniame konkurse „Vaikų Eurovizija“ finaliniame etape varžėsi vienuolika 10— 15 metų atlikėjų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Palangos bei Elektrėnų.

Nugalėtoja tapo Paulina Skrabytė (daina „Debesys“), antrosios vietos laimėtoja — Milita Daikerytė (“Degu ritmu“), trečiosios — B. Garbačiauskas (“Namo“).

Vaikų pasirodymus vertino telefonu balsavę žiūrovai ir komisija.

 

PASIRODYMAS: Akimirka iš šiauliečio Bernardo Garbačiausko pasirodymo finalinėje „Vaikų Eurovizjos“ atrankoje. 

KOMANDA: Bernardas Garbačiauskas su jam talkinusiomis bendražygėmis. Trečia iš kairės — dainos žodžių autorė ir muzikos bendraautorė, „Lauros studijos“ vadovė Laura Remeikienė.

Raimondos STRAZDAUSKAITĖS nuotr.