Vaikai savo kūrybiškumą lavino Šiaulių kultūros centro stovykloje

Liubov Yarmoshenko nuotr.
Šiaulių kultūros centre buvo organizuotoje kūrybiškumo stovykloje „Amatų marginys“ vaikams sudaryta galimybė prisiliesti prie instrumentų.

Liepos 10–14 dienomis Šiaulių kultūros centre buvo organizuojama kūrybiškumo stovykla vaikams „Amatų marginys“.

Visą savaitę trukusi stovykla vaikams padovanojo teigiamų emocijų ir įspūdžių pluoštą. Čia kiekvienas turėjo progą ne tik susirasti naujų draugų, bet ir išbandyti įvairias edukacines, pramogines veiklas su Šiaulių kultūros centro kolektyvu.

Jaunieji stovyklautojai dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose Šiaulių kultūros centro Amatų dirbtuvėse su edukatorėmis Kristina Mickūne ir Gintare Daunyte, kurių metu, pasitelkdami įvairias menines priemones, gaminosi spalvotus skirtukus knygoms, muilines, žvakių indelius, atšvaitus ir kitus daiktus. Šokio, muzikos ir teatro subtilybių mokėsi su Šiaulių kultūros centro meno vadovais: choreografijos studijos „Aušrelė“ meno vadovo asistente Vita Adomėnaite-Butnoriene, folkloro ansamblio „Sidabrinė gija“ meno vadove Vita Taučiene-Rezgiene, suaugusiųjų mėgėjų teatro „Durys“ meno vadovu Virginijumi Dargiu ir Šiaulių menų mokyklos vaikų ir jaunimo studijos „Kompanija šauni“ vadove Dalia Dargiene.

Vaikai laiką leido ne tik Šiaulių kultūros centre, aktyviai leido laiką lauke, keliavo ir į Šiaulių lopšelio-darželio „Berželis“ STEAM centrą, kurio vadovė Laura Zinkevičienė įtraukė juos į STEAM veiklas, jaunieji smalsuoliai turėjo galimybę konstruoti ir programuoti su programa „Cubroid“.

Po paskutinių užsiėmimų vaikai buvo apdovanoti specialiais stovyklos pažymėjimais. Stovyklautojai namo grįžo pasisėmę teigiamų emocijų, naujų pažinčių, linksmai praleidę laiką ir įkvėpti tobulinti savo kūrybinius gebėjimus.

Stovykla bus organizuojama ir liepos 31–rugpjūčio 4 dienomis.