Vai­kai su­si­ti­ko su kny­gų au­to­re

Vai­kai su­si­ti­ko su kny­gų au­to­re

Vaikai susitiko su knygų autore

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Rėkyvos filialas dalyvavo akcijoje „Metų knygos rinkimai 2014“. Šio projekto metu jaunieji bibliotekos skaitytojai išsirinko savo mylimiausią knygą – Linos Žutautės „Ferdinandas ir Pū: žygis į Australiją“.

Akcijos metu vaikai origamio 3D technika gamino pagrindinius knygos herojus, kūrybinėse dirbtuvėse buvo sukurtas vaikų pagražintas knygos viršelis, o baigiamasis etapas – susitikimas su knygos autore Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriuje.

Susirinko gausus būrys mažųjų gerbėjų – Rėkyvos progimnazijos pradinių klasių moksleiviai ir lopšelio-darželio „Bangelė“ „Boružėlių“ grupės ugdytiniai.

Atvykusi autorė  pasitikta gausiais aplodismentais ir daugybe klausimų apie veikėjus, įkvėpimą bei patį rašymo procesą.

Lina Žutautė tikino, jog būti rašytoja tikrai nesvajojo, viskas įvyko spontaniškai ir netikėtai, o didieji įkvėpėjai buvo sūnus ir augintiniai – katinas ir šuo. Pirmasis jos knygų skaitytojas ir kritikas ir yra jos sūnus.

Autorė, paklausta apie galimybę rašyti ir suaugusiems, teigė, jog kai turės ką pasakyti suaugusiems, gal ir jiems parašys, tačiau šiuo metu koncentruojasi tik į jaunuosius skaitytojus.

Rėkyvos progimnazijos moksleiviai įteikė autorei kartu bibliotekoje pagamintą knygos „Ferdinandas ir Pū: žygis į Australiją“ viršelį, o darželinukai paprašė autorės pasirašyti „Kakės Makės“ knygelėse, kurias atsinešė į susitikimą.

Prieš išsiskiriant Lina Žutautė sakė, jog įkvėpimo reikia semtis iš aplinkos, įdomių, linksmų, o kartais keistų nutikimų. Mažieji rėkyviečiai džiaugėsi išvydę mylimiausių herojų autorę bei tikėjosi, jog šis susitikimas ne paskutinis.

Raimonda Žvigaitytė

Bibliotekos nuotr.

SUSITIKIMAS: Mažieji gerbėjai populiarių knygų autorės Linos Žutautės prašė pasirašyti knygelėse apie „Kakę Makę“.