Trijų menininkų projektas – nuo miglos iki bangų

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.
Tomas Andrijauskas pristato savo projekto dalį „Dulkės“.
Liepos 10 dieną vyko Lietuvos dailininkų sąjungos „Šiaulių dailininkų organizacijos“ menininkų – Andriaus Grigalaičio, Ričardo Norvilos ir Tomo Andrijausko – projektas „Migla, dulkės ir bangos“.

„Tai projektas, kilęs iš ilgų pokalbių traukinių stotyse, slampinėjimo po pelkes, kapines ar senamiesčių kiemelius, žiūrėjimo į kavos tirščius puodelyje ar plaukiančius debesis – iš pažiūros beprasmius dalykus, tačiau leidžiančius suderinti vidinį imtuvą ir pagauti platesnio diapazono bangas...“, – rašoma parodos anotacijoje.

Kūrėjai iš trijų skirtingų kampelių – Vilniaus, Šiaulių ir Maskvos. Kūrėjai sugebėjo palaikyti, įkvėpti ir papildyti vienas kitą, kalbėti apie sudėtingus, metafizinius dalykus.

Andrius Grigalaitis – fotografas. Pateikė nuotraukas pavadinimu „Migla. Kiti pasauliai“. Šiame projekte autorius analizuoja, kaip Migla keičia kraštovaizdį, kaip ji kuria naujus pasaulius, suteikia emocijas. Kūriniuose gilinamasi į tuštumą bei tylą.

Ričardas Norvila paruošė garso meno kūrinį pavadinimu „Rūkas“. Parodos anotacijoje rašoma: „kai nematai, tada girdi. Yra problemų? Gerai, kad yra.“

Tomas Andrijauskas pristatė analoginių videokūrinių ciklą „Dulkės“. „Ant kino juostos kieme barstau chemikalus, savo svajonių soduose“, – taip savo indelį į projektą pristatė menininkas.