Trijų dailininkių paroda

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Aušros Viduolienės portretai ir Virginijos Kutkienės niekada nevystantis pavasaris.
Jau nuo 2009 metų iš eilės pavasarį Joniškio istorijos ir kultūros muziejus pakviečia į trijų moterų dailininkių iš Joniškio ir Rokiškio rajonų parodą „Jos“. Ne išimtis ir šie metai. Tiesa, dėl karantino parodos, kuri eksponuojama Raudonojoje sinagogoje, lankytojams pamatyti šiuo metu negalima.
Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Rožinėmis avelėmis pavirtusios Dalios Ulčinaitės–Sutkuvienės svajonės.

Tradiciškai parodą surengusios trys dailininkės Raudononoje sinagogoje išdėstė po šešis savo darbus. Rokiškietė Aušra Viduolienė daugiau dėmesio skiria portretinei kūrybai. Jos paveiksluose – poetas Paulius Širvys ir kolegė Dalia Ulčinaitė–Sutkuvienė, ir ji pati. Greta nugarą atsuka išraiškingas nuogo kūno šešėlis.

Skaistgirietė Virginija Kutkienė ištikima gamtos grožiui – jos pabudimui, pavasarinių žiedų šėlsmui. Prie jų dera paveikslo lapijoje įkomponuotas inkilas, smulkiosios architektūros ornamentika.

Dalia Ulčinaitė–Sutkuvienė netikėtai savo darbe žiūrovui atsuka pilkai matinę antrąją seno veidrodžio pusę. Viename kūrinyje laigo rožinėmis svajonėmis tapę avinėliai, kitame jie jau ryškiai žali, tarsi ragina atsikvėpti toje visaapimančioje žalumoje, dar kitame darbe tarsi iš dangaus nusileidžia liepų žiedų sapnų gaudyklė.