Tradicinės tapybos ir technologijų sintezė – žinomuose veiduose

Tradicinės tapybos ir technologijų sintezė – žinomuose veiduose

Tra­di­ci­nės ta­py­bos ir tech­no­lo­gi­jų sin­te­zė – ži­no­muo­se vei­duo­se

Iki va­sa­rio 2 die­nos Šiau­lių „Laip­tų“ ga­le­ri­jo­je vei­kia šiau­lie­čio me­ni­nin­ko Ri­man­to To­mo Bui­vy­do kū­ry­bos pa­ro­da „Vei­dai (ne)pa­žįs­ta­mi".

Ži­no­mas ne tik Šiau­liuo­se, bet ir vi­so­je Lie­tu­vo­je bei už­sie­ny­je me­ni­nin­kas, dai­lės pe­da­go­gas su­si­do­mė­jo nau­jo­sio­mis tech­no­lo­gi­jo­mis, ku­rias mė­gi­na pa­nau­do­ti sa­vo kū­ry­bo­je. Tei­gia, kad tra­di­ci­nės ta­py­bos ir nau­jų­jų tech­no­lo­gi­jų sin­te­zę ryš­kiau­siai ga­li­ma panaudoti po­rtre­to žan­re.

„Idė­ją šiai pa­ro­dai pa­dik­ta­vo no­ras pieš­ti, ta­py­ti ži­no­mų žmo­nių po­rtre­tus, kur lei­džia man bend­rau­ti nors ir vi­zua­liai su as­me­niu. Per vei­do išo­ri­nę to­pog­ra­fi­ją at­skleis­ti vi­di­nį pa­sau­lį. Port­re­tas – tai tik plokš­tu­ma, iš­mar­gin­ta dė­mė­mis, li­ni­jo­mis, taš­kais. Tai tik vi­zua­li iliu­zi­ja. Są­mo­nin­gai at­si­sa­kiau vei­dų iden­ti­fi­ka­vi­mo“, – sa­vo pa­ro­dą api­bū­di­no dai­li­nin­kas R. T. Bui­vy­das.

„Šiau­lių kraš­to“ inf.

Gied­riaus BA­RA­NAUS­KO nuo­tr.

Dai­li­nin­kas Ri­man­tas To­mas Bui­vy­das su­de­ri­no sa­vo kū­ry­bo­je kla­si­ki­nę ta­py­bą, pie­ši­mą bei nau­ją­sias tech­no­lo­gi­jas. Šia tech­ni­ka jis ku­ria ži­no­mų žmo­nių po­rtre­tus – mol­ber­tu tam­pa kom­piu­te­rio ek­ra­nas.

Rimanto Tomo Bui­vy­do kur­tas po­rtre­tas ir jo mo­de­lis – „Laip­tų“ ga­le­ri­jos di­rek­to­rė Ja­ni­na Ali­šaus­kie­nė.